Bereiding
- Bak de reepjes bacon krokant in een koekenpan samen met de rode ui. Meng de kaas en de slagroom er van het vuur af door en laat het geheel afkoelen.
- Snijd één struikje witlof in kleine ringen. Pel van het andere struikje witlof de bladen en leg ze op een schaal in een bloemvorm.
- Meng het bacon/kaasmengsel luchtig met de overige ingrediënten en breng op smaak met zout en peper uit de molen. Serveer de salade in de witlofschuitjes.
Lekker met roggebrood of geroosterd volkoren brood.
- 4 personen
- 20 minuten
Ingrediënten
350 g rundvlees (gaar, in fijne blokjes gesneden)
2 plakjes bakbacon (in reepjes gesneden)
1 rode ui (in halve ringen gesneden)
2 struikjes witlof
1 blikje flagolets (groene of tuinbonen)
1 appel (goudrenet, in reepjes gesneden)
100 g blauwe kaas (zachte of harde, in blokjes gesneden)
2 eetlepels slagroom
1 eetlepel kervel (verse, fijngesneden)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: