Bereiding
1. Maak kruislinks inkepingen van 1 cm op de zwoerdkant van het buikspek.
2. Alle ingrediënten voor de marinade mengen en wrijf het buikspek in met de marinade.
3. Zet in de koelkast en laat 3 uur intrekken.
4. Plaats daarna het buikspek op een rooster in de oven met de zwoerdkant naar boven.
5. Deze 1 uur 15 min. laten garen op 150C.
6. Alle ingrediënten voor de saus behalve de maïzena aan de kook brengen en 10 min. laten inkoken. Daarna maïzena aanmaken met water, wordt papje en de saus hierop op dikte brengen.
7. Vlees in plakjes snijden en de saus eroverheen gieten.
Heerlijk met gele rijst!
- 4 personen
- 80 minuten
Ingrediënten
500 gr. buikspek aan een stuk
Marinade :
1,5 eetlepel bruine basterdsuiker
2 eetlepels sherry
2 eetlepels ketjap
2 theelepels five spice poeder
50 gr. ui
2 teentjes knoflook
Saus:
2 dl water
1 eetlepel azijn
3 eetlepels tomatenpuree
1 eetlepel paprikapoeder
1 theelepel komijnpoeder
1 eetlepel gembernat
1 steranijs
1 theelepel maïzena
Buikspek, de drie P's
Van de varkensbuik komt het buikspek, waarvan de speklap gesneden wordt maar het is ook de basis van de tegenwoordig erg hippe Pork Belly en klassiekers als Porchetta en Pancetta.