Bereiding
- Grill of bak de bacon. Iets af laten koelen, in stukjes snijden en in een slakom doen. Meng de slablaadjes en de walnootstukjes er losjes doorheen.
- Rasp de schil van de sinaasappel, pel de sinaasappel en verdeel deze in stukjes en voeg alles toe aan de salade.
- Meng sinaasappelsap, olijfolie en bieslook in een kommetje en breng op smaak met peper en zout. Door de salade scheppen en meteen serveren.
Lekker met grof volkorenbrood.
Tip
Vervang de sla eens door waterkers.
2 personen
16 minuten
Ingrediënten
6 plakken bacon (dikgesneden, ca. 150 g)
100 g gemengde sla
walnoten (hanje vol, in stukjes gehakt)
2 sinaasappels
Dressing
4 eetlepels sinaasappelsap (vers)
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels bieslook (verse, gehakte)
snufje zout
snufje peper (versmalen)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: