Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Filetlapjes met kruiden-knoflookolie

4 varkensfiletlappen, 1 eetlepel peterselie (verse, fijngehakt), ½ theelepel tijm, snufje peper, ½ theelepel rozemarijn, 2 eetlepels olijfolie, 1 teentje knoflook

Mexicaanse tortilla met varkensvleesreepjes

Mexicaanse tortilla met varkensvleesreepjes

500 g varkensvleesreepjes, 1 eetlepel kruiden (Mexicaanse), 4 grote tortilla's, ½ krop ijsbergsla, ¼ komkommer (in blokjes), 3 eetlepels olie, 1 avocado (in blokjes), 3

Schnitzelrolletjes met Parmaham en mozzarella

4 varkensschnitzels (ongepaneerd en dun uitgeslagen), ½ dl witte wijn, 8 plakken parma ham, snufje zwarte peper (versgemalen), 50 g boter, mozzarellakaasje (á 250 g in

Gehaktbrood

Gehaktbrood met ei, omwikkeld met spek

Verwarm eerst de oven voor op 190°C. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie en fruit hierin de ui en knoflook ca. 2 minuten. Voeg de paprika, wortel en bleekselderij

Muesli gehaktballen

Muesli gehaktballen

500 g varkensgehakt, snufje peper (versgemalen), 3 eetlepels paneermeel, snufje zout, ½ theelepel bouillonpoeder, snufje nootmuskaat, 1 ei, 30 g boter, 100 g muesli

Lever met mangosaus

Lever met mangosaus


2 plakken varkenslever (à 125 gram)
, 1 kleine mango
, ½ eetlepel franse mosterd
, 4 sjalotjes (in ringen gesneden)
, 1 eetlepel bloem
, 20 g dieetmargarine
, 1 dl

Fricandeau uit de braadzak met perzik-kerriesaus

750 g varkensfricandeau, snufje peper (versgemalen), 2 kleine uien (fijngehakt), 50 g abrikozen (gedroogde, in blokjes), 1½ eetlepel kerriepoeder, 50 g boter (in

Gegrilde karbonade met kerrie en koriander-cashewpesto

2 schouderkarbonades, 1 theelepel kerriepoeder, 3 eetlepels koriander (fijngehakt), 60 g kaas (oude geraspte), 60 g cashewnoten (ongezouten), 1 teentje knoflook (klein),

Hartig gevuld brood van de barbecue

Hartig gevuld brood van de barbecue

50 g katenspek (iets dikker gesneden), 50 g salami (iets dikker gesneden), ½ doosje oesterzwammen, 1 bosuitje (fijngesneden), 1 takje tijm (vers, anders een mespuntje

Schnitzelrolletjes met geitenkaas

4 varkensschnitzels (à 80 gram, extra dun), 8 plakjes rookvlees, 8 eetlepels geraspte kaas (verse geitenkaas), 1 eetlepel pijnboompitten, ½ theelepel karwijzaad, snufje