Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 ˚C.
- Smeer een grote bakplaat in met boter Bekleed met bakpapier en smeer nogmaals in.
- Bedek de bakplaat met plakjes deeg. Zorg dat het goed aansluit en maak een opstaand randje.
- Verdeel de stukjes chipolata worstjes, rookworst plakjes, blokjes chorizo, broccoli roosjes en trostomaatjes over het deeg.
- Meng de room, melk en eieren in een kom.
- Giet het mengsel over de plaat.
- Bestrooi naar smaak met kruiden; tijm, rozemarijn, salie, peterselie.
- Bestrooi met geraspte manchego en plaats in de oven.
- Laat 45 minuten bakken op 175. 175 ˚C.
Lekker met salade romaine met Cesardressing en knoflookcroutons.
- persoon
- minuten
Ingrediënten
Boter
10 plakjes hartige taart deeg (afhankelijk van de bakplaat!)
300 gr chipolata worstjes, gebraden in stukjes gesneden.
1 rookworst (voorgegaard), in plakjes
100 gr chorizo, in blokjes
250 gr broccoli roosjes, kort gekookt
250 gr kleine trostomaatjes
Tijm
Rozemarijn
Salie
Peterselie
150 gr manchego geraspt (of een andere lekkere kaas)
250 ml slagroom
250 ml volle melk
6 eieren
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: