Bereiding
- Pers de teentjes knoflook boven een kom uit en roer de specerijen en olijfolie erdoor. Snijd de hamlappen in blokjes van 2-3 cm en schep ze door het oliemengsel. Laat ze tenminste een half uur marineren.
- Snijd de paprika in blokjes van 2-3 cm. Steek de stukken vlees en stukken paprika afwisselend aan de spiesen. Druk ze stevig tegen elkaar. Bestrijk ze rondom met het restant van het oliemengsel.
- Bestrijk de spiesen opnieuw met wat van de afgedropen olie en rooster ze ca. 10 cm boven een gloeiende barbecue in 8-10 minuten rondom bruin en gaar, keer ze regelmatig en bestrijk ze tussentijds nogmaals met de olie.
Lekker met couscoussalade met komkommer
Tip
Serveren met een knoflooksaus van Griekse yoghurt, vermengd met gefruite knoflook en peterselie.
- 4 personen
- 50 minuten
Ingrediënten
- 500 g hamlappen
- 3 teentjes knoflook
- 1½ eetlepel chilipoeder
- 1 theelepel zwarte peper
- 1 theelepel djinten (komijn)
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel ketoembar (koriander)
- 4-5 eetlepels olijfolie (extra vierge)
- 2 rode paprika's
- 12 korte of 4 lange barbecuespiesen
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: