Bereiding
- Dep de varkenshaas met keukenpapier droog en snijd het vlees in smalle reepjes van 3 cm.
- Verhit de olie in een wok (of wadjan) en bak het vlees al omscheppend in 2 minuten lichtbruin. Bak de peultjes, ui en paprika 1 minuut met het vlees mee. Strooi kerriepoeder en knoflookpoeder over het vlees. Schenk de bouillon erbij en stoof het gerecht 3 à 4 minuten. Voeg tenslotte de taugé toe.
- Maak in een kom allesbinder aan met 1 eetlepel water. Schep het groentemengsel uit de wok en laat het kookvocht in de wok achter. Roer het allesbinderpapje door het vocht op de bodem van de wok. Voeg sojasaus toe en breng de saus aan de kook.
- Schep het groentemengsel door de saus en verdeel het gerecht voer 4 borden. Garneer het gerecht met seroendeng.
Lekker met bloemkoolsalade en saffraanrijst (gele rijst).
- 4 personen
- 20 minuten
Ingrediënten
- 500 g varkenshaas
- 1 theelepel allesbinder
- 8 lenteuitjes (in stukjes)
- 2 dl bouillon
- 100 g taugé
- ½ rode paprika (in reepjes)
- 1 eetlepel olie
- 1 mespuntje knoflookpoeder
- 2 á 3 eetlepel seroendeng (geroosterde pinda's met koko's)
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 á 2 theelepel ketjap manis
- 200 g peultjes
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: