
Bereiding
- Meng in een kom de boter, knoflook, citroensap, witte wijn, tijm en peterselie door elkaar tot een romige kruidenboter. Breng de kruidenboter op smaak met zout en peper. Zet de kruidenboter tot gebruik in de koelkast.
- Verwarm de grill voor. Dep het vlees droog met keukenpapier. Kruid de varkensoesters met peper en bestrijk het vlees licht met olijfolie.
- Gril de varkensoester in ca. 8 minuten aan beide zijden goudbruin en rosé van binnen.
- Verdeel het vlees over 4 borden en leg op elke oester een klontje kruidenboter.
Lekker met gepofte aardappel en bloemkool met kaassaus.
4 personen
25 minuten
Ingrediënten
- 4 varkensoesters (á 125 g stuk)
- 2 eetlepels witte wijn
- 1 teentje knoflook
- 75 g boter (op kamertemperatuur)
- ½ theelepel tijm
- 1 eetlepel peterselie (verse fijngehakt)
- snufje zout
- 1 eetlepel olijfolie
- snufje peper (versgemalen)
- 1 theelepel citroensap
- grillpan (BBQ of ovengrill)
Voedingswaarde per persoon
Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen?
Schrijf je dan snel in!