Bereiding
- Snijd het vlees in blokjes van ca. 1½ cm.
- Pel de teentjes knoflook en hak ze met de rode peper fijn.
- Verhit 1 eetl. olie in een wok of ruime braadpan en roerbak hierin als de olie begint te dampen de knoflook en rode peper 2 minuten. Voeg de basilicum en een snufje zout toe. Schep het mengsel uit de pan.
- Verhit de rest van de olie in de pan en roerbak hierin als de olie begint te dampen de blokjes vlees 2 minuten op een hoog vuur.
- Voeg de snijbonen en prei toe en roerbak ze 5 minuten mee.
- Roer het citroensap, het knoflookmengsel en de slagroom of kokosmelk erdoor en laat het gerecht nog 2 minuten pruttelen.
- Op smaak brengen met peper en zout.
Lekker met mihoen.
Tip
Er zijn ook allerlei Thaise kruidenpasta’s verkrijgbaar. Heel handig en lekker maar meestal wel heel erg pikant. In plaats van varkenshaas kun je ook kalfs- of runderhaas nemen.
- 2 personen
- 20 minuten
Ingrediënten
- 250 g varkenshaas
- snufje zout
- snufje peper
- 200 g snijbonen (geschaafd)
- 4 eetlepels zonnebloem olie
- 1 dl slagroom (of dikke kokosmelk)
- 150 g prei (gesneden)
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper (hoe meer hoe pikanter het gerecht)
- 2 eetlepels basilicum (fijngehakt, diepvries of vers)
- 2 eetlepels citroensap
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: