Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
Gehaktballetjes met couscoussalade

Gehaktballetjes met couscoussalade

500 g varkensgehakt, 1 teentje knoflook (geperst), 2 theelepels citroenrasp, 1 eetlepel peterselie (vers, fijngehakt), 3 eetlepels munt (vers, in reepjes), 70 g

Mexicaanse saucijsjes met maissalsa

Mexicaanse saucijsjes met maïssalsa

4 saucijsjes, 1 blik maïs (á 300 g), 1 vleestomaat (in blokjes), 1 rode ui (fjingesnipperd), 2 eetlepels koriander (verse, fijngehakt), 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel

Baconsandwich

4 plakjes bacon, boter, 2 blaadjes sla, 4 boterhammen (witte), 3 eetlepels tomatenketchup

Kool-gehakpakketjes

Kool-gehaktpakketjes

400 g half-om-halfgehakt, 4 koolbladeren (bij voorkeur groene), 1 ui, 50 g pijnboompitten, 75 g geraspte kaas (belegen), snufje zeezout, snufje peper (versgemalen), 1,2

Pompoenstamp

1 rookworst (magere à 250 g), 1 citroen, 750 g pompoen, ¼ krop ijsbergsla (of 100 g), 125 g rijst (meergranen), 125 ml melk, 3 eetlepels bieslook (vers, fijngehakt), 2

Ribkarbonades in zure roommarinade

4 ribkarbonades (125 g stuk), ½ theelepel worcestershiresaus, 1 sjalotje (fijngesnipperd), snufje zout, snufje peper (versgemalen), ½ theelepel paprikapoeder, 1¼ dl zure

Griekse fetahamburgers

400 g varkensgehakt, 1 sjalotje (fijngehakt), 1 ei, 3 eetlepels paneermeel, 2 theelepels oregano, 50 g feta (in blokjes van 1 cm), 2 eetlepels olijfolie, 4 broodjes

Roergebakken varkenshaas met groenten en cashewnoten

500 g varkenshaas (in dunne plakken), 2 eetlepels olie, snufje peper (versgemalen), snufje zout, 200 g peultjes, 150 g cashewnoten, 2 rode paprika's (in reepjes), 150 g

Filetlapjes met champignonsaus

4 varkensfiletlappen (à 125 gram), 80 g boter, 2 sjalotjes (fijngesnipperd), 1 teentje knoflook (geperst), 100 g champignons (in dunne plakjes), 1 pot fond (vlees, à 4

Varkensoester met kruidenboter

Varkensoester met kruidenboter

4 varkensoesters (á 125 g stuk), 2 eetlepels witte wijn, 1 teentje knoflook, 75 g boter (op kamertemperatuur), ½ theelepel tijm, 1 eetlepel peterselie (verse fijngehakt),