Bereiding
- Schil en snijd de aardappelen in stukken. Was de boerenkool. Breng de aardappelen in een ruime pan met ruim zout water aan de kook.
- Voeg na 5 minuten de boerenkool toe en leg hierop de rookworst. Laat alles nog zo’n 15 minuten koken.
- Bak intussen de spekblokjes in een koekenpan bruin en knapperig.
- 4. Maak de jus volgens de gebruiksaanwijzing en voeg de gebakken spekblokjes hier aan toe.
- Als de aardappelen gaar zijn giet het vocht dan af. Voeg de verwarmde melk en boter toe en stamp er een boerenkool stamppot van. Breng op smaak met zout en vergemalen peper.
- Snij de rookworst in plakjes en serveer de boerenkool met de worst en de jus apart.
4 personen
25 minuten
Ingrediënten
1 kilo aardappelen
600 g boerenkool (gesneden)
1 rookworst
125 g spekblokjes
juspoeder
2 dl melk
50 g boter
snufje zout
snufje peper
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: