Bereiding
- Kruid het vlees met 2½ eetl. van de kruiden.
Halveer de tomaten, verwijder de pitjes en snijd de tomaten in reepjes. - Pel de ui en snijd hem in zeer smalle ringen.
- Was de sla en verwijder dikke stronken.
- Hak de hazelnoten grof.
- Meng de suiker, de azijn, de rest van de TexMexkruiden, de mayonaise en 4 eetlepels water.
- Verwarm een koekenpan met anti-aanbakbodem en bak hierin het vlees onder voortdurend roeren 5 minuten op een matig vuur.
- Hussel de sla, de tomaten, de uienringen, het vlees (warm of koud) en de hazelnoten in een ondiepe schaal en schep de dressing erover.
Lekker met warm stokbrood of pitabroodjes.
Tip
Voor de picknick: laat het shoarmavlees koud worden voor je de salade mengt. Gebruik ijsbergslareepjes voor een wat knapperiger salade. Neem de dressing apart mee.
Wist u dat…
mager varkensvlees net zo weinig vet bevat als biefstuk?
- 4 personen
- 10 minuten
Ingrediënten
300 g varkensvleesreepjes
1 middelgrote ui
3 eetlepels azijn
1 theelepel suiker
50 g hazelnoten (geroosterd)
3 eetlepels TexMexkruiden
1 krop sla
3 rijpe vleestomaten
10 eetlepels mayonaise