Bereiding
- Verhit de boter in een hapjespan en bak hierin de blokjes hamlap rondom lichtbruin. Voeg de uien, knoflook, gember en kerrie toe en fruit deze ca. 5 minuten mee.
- Verdeel de bloem over het vlees en bak dit kort mee. Voeg kokosmelk, ananassap, paprika, bouillonblokje en eventueel sambal toe.
- Laat het stoofpotje met het deksel schuin op de pan ca. 60 minuten op zacht vuur sudderen. Roer het stoofpotje ondertussen enkele malen door. Voeg, indien de ananas-kokossaus te dik wordt, een beetje water toe. Voeg de laatste 5 minuten de blokjes ananas aan de kokossaus toe.
Lekker met basmatirijst en sperziebonen.
6 personen
80 minuten
Ingrediënten
750 g hamlappen (in blokjes)
1 bouillonblokje
2 groene paprika's (in blokjes)
1½ eetlepel kerrie
1 teentje knoflook (geperst)
1 blik kokosmelk (dikke melk á 400 g
1 eetlepel gemberwortel (verse, geraspt)
2 eetlepels bloem
4 uien (in ringen)
40 g boter
1 theelepel sambal
1 blik ananasstukjes (groot blik)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: