Bereiding
- Snijd de karbonades langs het vetrandje in, zodat deze tijdens het bakken niet kromtrekt. Haal het vlees door een mengsel van bloem, zout en peper.
- Verhit boter en olie in een grote koekenpan met anti-aanbaklaag en bak hierin de karbonades snel aan beide zijden dicht
- Voeg de tijm toe, zet het vuur zacht en laat de karbonaadjes ca 5 minuten zachtjes bakken. Draai het vlees om en laat het nog 5 minuten zachtjes bakken. De tijm zal zich nu aan de onderzijde van het vlees hechten.
- Leg de karbonaadjes op een voorverwarmde schaal en laat de appelplakjes in het achtergebleven braadvet 2 tot 4 minuten zachtjes bakken. Serveer de karbonaadjes met de gebakken appelschijfjes.
Lekker met sperziebonen en gebakken aardappelschijfjes.
Wist u dat…
de ribkarbonade van het midden- en achterste gedeelte van de karbonadestreng komt? Die streng loopt over het ruggedeelte van kop tot staart. Een ribkarbonade is te herkennen aan het ribbeentje. De ribkarbonade geldt als een malse en magere karbonade. Zonder ribbeentje heet de ribkarbonade een filetlapje.
- 4 personen
- 15 minuten
Ingrediënten
- 8 dunne ribkarbonades
- snufje peper
- 6 eetlepels bloem
- 2 eetlepels boter
- snufje zout
- 1 stevige appel (geschild en in plakjes)
- 4 takjes tijm
- 1 eetlepel olie
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: