Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Pompoenstamp

1 rookworst (magere à 250 g), 1 citroen, 750 g pompoen, ¼ krop ijsbergsla (of 100 g), 125 g rijst (meergranen), 125 ml melk, 3 eetlepels bieslook (vers, fijngehakt), 2

Courgettesoep met dunne plakjes varkensfilet

Courgettesoep met dunne plakjes varkensfilet

8 varkensfiletlappen (dunne, á 45 g van ½ cm dikte), 3 eetlepels olijfolie, 2 teentjes knoflook (geperst), snufje peper (versgemalen), 1 theelepel Provençaalse kruiden, 1

Rollade met sinaasappel-mango’salsa’

100 g varkensfiletrollade (gaar, vrij dik gesneden), 1 eetlepel maïsolie, 1 kleine sinaasappel, 2 eetlepels limoensap, tabasco, ½ rode ui

Rauwe hambuideltjes met meloen, fetakaas en olijven

8 plakjes rauwe ham (compact, stevig, niet al te dun), ½ rijpe meloen, 100 g feta, 2 eetlepels olijven (groen, ontpit), 1 eetlepel witte jnazijn, 1 theelepel mosterd, 3

Ovenschotel met macaroni, spinazie en spekjes

250 g spekblokjes, 150 g geraspte kaas (jonge), 1 teentje knoflook (geperst), 2 eieren, 1 ui (fijngesnipperd), snufje peper (versgemalen), 1 pakje spinazie (diepvries,

placeholder

Varkensrollade met mosterd en knoflook

600 g varkensfiletrollade, 2 teentjes knoflook, 2 takjes rozemarijn, 35 g amandelen (schaafsel), 2 oude boterhammen (witte), 2 eetlepels mosterd (grove), 3 eetlepels

Varkenshaasje met kerriejus

Varkenshaasje met kerriejus

125 g varkenshaas, ½ dl dubbeldrank (perzik/sinaasappel), 1 theelepel bloem, 25 g boter, 2 theelepels bieslook (fijngeknipt), 1 theelepel kerriepoeder (mild), 1 theelepel

Amerikaans gehaktbrood

Amerikaans gehaktbrood

500 g varkensgehakt, 2 eetlepels olijfolie, 1 ui (fijngehakt), 1 teentje knoflook (geperst), 1 rode paprika (in blokjes), 1 kleine wortel (in kleine blokjes), 1 stengel

Gegrilde varkenshaasspiesen in tortilla

500 g varkenshaas (in blokjes van 2 cm), 4 tortilla's (van 21 cm), ¼ krop ijsbergsla (dunne reepjes), 1½ dl zure room, 50 g geraspte kaas

Tagliatelle met ham prei en camembert

Tagliatelle met ham, prei en camembert

150 g achterham (vrij dik gesneden plakken)
, snufje zout
, 1 teentje knoflook, 1 dl kookroom
, 200 g tagliatelle, 125 g camembert
, 1 theelepel kerrie
, snufje peper