Bereiding
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
- Rijg de rollade aan het spit.
- Meng 3 eetl. olie met de kruiden en bestrijk hiermee de rollade.
- Grilleer de rollade aan het draaispit in 60 minuten bruin en gaar. Laat het vlees afgedekt 10 minuten rusten.
- Pel en snipper ondertussen de ui en de knoflook.
- Snijd de tomaten in stukjes.
- Verhit 3 eetl. olijfolie in een ruime pan en bak hierin de ui 3 minuten op een hoog vuur.
- Voeg de knoflook en de stukjes tomaat toe en bak ze 5 minuten al omscheppende mee.
- Voeg de rozemarijn, de wijn, de bouillontablet en de Italiaanse keukenkruiden toe en laat de saus 15 minuten op een matig vuur inkoken.
- Snijd het vlees met een glad scherp mes in dikke plakken. Verwijder de rozemarijn uit de saus en schep de saus over het vlees.
Lekker met broccoli en spaghetti met geraspte kaas.
Wist u dat…
doorregen rollade een opgerold stuk doorregen varkensvlees zonder been is, dat wordt opgebonden met rolladetouw? Het vlees is meestal afkomstig van de buik of schouder. Een rollade is bijna altijd panklaar, dat wil zeggen dat hij al is gezouten en gekruid. Rollades kunnen op twee manieren worden bereid; gebraden en gestoofd. Een doorregen rollade kan op beide manieren worden bereid.
- 8 personen
- 70 minuten
Ingrediënten
- 1 doorregen varkensrollade (ca. 1 kg)
- olijfolie
- 1 ui
- 6 vleestomaten
- 1 takje rozemarijn (vers)
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels grillkruiden
- 1½ dl rode wijn
- 1 vleesbouillontablet
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: