Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
geroosterd varkensribstuk

Geroosterd varkensribstuk (côte de porc)

Wil je een keer wat anders dan een standaard gebakken karbonaadje? Rooster dan een mooi ribstuk. Een groot, stoer deel dat bestaat uit meerdere karbonaadjes die nog niet

Filetrollade met spinazievulling

750 g varkensfilet (aan een stuk), 75 g spekblokjes, 1 eetlepel olijfolie, 3 sjalotjes (fijngehakt), 1 teentje knoflook (geperst), 50 g spinazie (à la crème, uit een

gebraden varkensnek

Gebraden varkensnek

Varkensnek wordt vaak gebruikt voor pulled pork of om een lekkere doorregen rollade van te maken. In dit geval wordt de nek geroosterd om er mooie plakken van te snijden.

Tex Mex chili met hamlappen 0287-1991

Tex Mex chili met hamlappen

500 g hamlappen (in kleine blokjes), tabasco, 1 eetlepel TexMexkruiden
, 1 rode paprika (in blokjes)
, 1 teentje knoflook (geperst)
, 1 groene paprika (in blokjes)
, 2

Griekse procureur met feta en olijven

750 g procureur (ontbeende schouderkarbonadestuk), 3 eetlepels olie, 1 eetlepel citroensap, 3 eetlepels Gyroskruiden, 2 teentjes knoflook (uitgeperst), 75 g feta, 4

Makkelijke plaattaart met worst en broccoli

Verwarm de oven voor op 175 ˚C. Smeer een grote bakplaat in met boter Bekleed met bakpapier en smeer nogmaals in. Bedek de bakplaat met plakjes deeg. Zorg dat het goed

Spaanse karbonade met paprika

Spaanse karbonade met paprika

4 karbonades (rib of haas) 2 teentjes knoflook ½ eetlepel paprikapoeder 2 eetlepels sherry (medium dry) 6 eetlepels olijfolie (extra vierge) 2 rode paprika's 2 gele

Rundvleessalade met witlof

350 g rundvlees (gaar, in fijne blokjes gesneden), 2 plakjes bakbacon (in reepjes gesneden), 1 rode ui (in halve ringen gesneden), 2 struikjes witlof, 1 blikje flagolets

Bacon sandwich

4 plakjes bacon, boter, 2 blaadjes sla, 4 boterhammen (witte), 3 eetlepels tomatenketchup

Kotelet met zwarte bessenjus

Kotelet met zwarte bessenjus

4 koteletten (á 125 g), 1½ dl zwarte bessensap, snufje zout, snufje peper (versgemalen), 1 eetlepel mosterd (grove) en 50 g boter