Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
Hartige gebakjes met spek ui en gedroogde tomaat

Hartige gebakjes met spek, ui en gedroogde tomaat

100 g ontbijtspek (in plakjes), 4 plakjes bladerdeeg (diepvries), 1 grote ui, 4 tomaten (gedroogd, op olie, en 2 eetlepels van de olie), 6 eetlepels roomkaas (vers, met

Ham met ananassalade in witlof

750 g beenham (ca. Ø10 cm ), 200 g ananasstukjes (blikje), 2 groene chilipepers (zonder zaadjes, in ringetjes), 3 struikjes witlof, 4 eetlepel olie, 2 eetlepels citroensap

Buikspek met Ahornsiroop

Marineren: Het buikspek aan de zwoerdzijde (de egaal witte kant) kruislings 0,5 cm insnijden. Meng de ingrediënten van de dry rub. Het buikspek stevig inwrijven met de

Kleine gehaktbroodjes uit de Provençe

500 g varkensgehakt, 2 eetlepels olijfolie, 2 uien (fijngehakt), 1 teentje knoflook (geperst), ½ ei (losgeklopt), 40 g paneermeel, 1 eetlepel kappertjes, 50 g zwarte

Kotelet met zwarte bessenjus

Kotelet met zwarte bessenjus

4 koteletten (á 125 g), 1½ dl zwarte bessensap, snufje zout, snufje peper (versgemalen), 1 eetlepel mosterd (grove) en 50 g boter

Varkensoester à la Picasso

2 varkensoesters (á 125 g), snufje zout, 0,4 dl droge sherry, 1 kiwi (in plakjes), snufje peper, 25 g amandelen (geschaafde), ½ appel (in schijfjes), 2 schijven ananas, ½

Rookworst Doria

1 kleine rookworst (geweld, grof of fijn naar keuze), 50 g katenspek, 1 grote komkommer, 1 eetlepel Provençaalse kruiden, 250 g zuurkool, aardappelpuree (voor 2

Taartje van saucijsjes

Taartje van saucijsjes

6 saucijsjes, 1 rode ui
, 2 teentjes knoflook
, 8 eetlepels chilisaus (zoete)
, 1 dl dubbeldrank
, 1 theelepel sambal
, 1 eetlepel citroensap
, 3 eetlepels olie
, snufje

Varkenspasteitjes met appel en salie

Varkenspasteitjes met appel en salie

300 g hamlappen, 1 eetlepel mosterd (grof), 1 ei, 4 grote vellen filodeeg, 75 g boter, 1 ui, snufje zout, snufje peper, ½ eetlepel salie (gehakt, droog of vers), 1 appel,

Saucijspakketjes met zuurkool

8 saucijsjes (à 60 gram), 4 plakjes casselerrib (à 50 gram), ¼ rode paprika, 1 theelepel karwijzaad, 125 g zuurkool, 1 eetlepel franse mosterd, 10 g dieetmargarine, peper