Bereiding
- Bak de plakjes bacon in een droge koekenpan zachtjes uit.
- Besmeer de boterhammen met boter (ze kunnen ook eerst worden getoast!).
- Beleg 2 boterhammen met de sla en de warme bacon. Verdeel de ketchup over de bacon en leg de andere boterhammen erop.
- Snijd de baconsandwich diagonaal doormidden.
Wist je dat…
Met spek heb je de keuze: Bakbacon (licht gezouten, niet gerookt) en gewone bacon (gezouten en gerookt). Beide soorten bacon worden gebakken of gegrilleerd (zoals voor het Engelse ontbijt) en zijn lekker om met eieren mee te bakken. Gewone bacon wordt ook wel zo, in zeer dunne, plakjes op brood gegeten.
Katenspek is licht gezouten, zwaar gerookt en daarna gekookt. Dun gesneden als broodbeleg, ook heerlijk op roggebrood bij erwten- of bonensoep.
Ontbijtspek is licht gezouten en licht gerookt buikspek. In dunne plakjes, blokjes en reepjes. Plakjes worden onder andere met eieren meegebakken. Uitgebakken blokjes en reepjes gaan door salades, groente-, pasta- en rijstgerechten en stamppotten.
- 2 personen
- 15 minuten
Ingrediënten
4 plakjes bacon
boter
2 blaadjes sla
4 boterhammen (witte)
3 eetlepels tomatenketchup
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: