Bereiding
- Sla de dunne kant van de varkenshaas terug en steek deze vast met een cocktailprikker (of bind het vast met slagerstouw) zodat de varkenshaas overal even dik is.
- Meng het ei met een snufje zout, een snufje peper en 1 eetlepel mosterd.
- Hak de amandelen in heel kleine stukjes.
- Verwijder de korsten van de boterham, maal het brood tot kruimels en meng het met de amandelen en tijm.
- Haal het varkenshaasje eerst door het ei en wentel het vervolgens door het amandelmengsel zodat het helemaal bedekt zijn.
- Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan. Bak hierin het varkenshaasje op een matig vuur tot het rondom bruin is en mooi rosé van binnen (ca. 15 minuten, afhankelijk van de dikte).
- Neem het vlees uit de pan en laat het varkenshaasje afgedekt 5 minuten rusten.
- Zet het vuur onder de pan hoog, blus de jus af met een scheutje water en roer de rest van de mosterd erdoor.
- Snijd het varkenshaasje in plakken van ca. 1½ cm. Serveer de jus er apart bij.
Tip
Sugarsnaps zijn heerlijk bij de varkenshaasjes. Geef er ook een gepofte aardappel bij, gevuld met gebakken uiringen en knoflook.
- 2 personen
- 45 minuten
Ingrediënten
- 250 g varkenshaas
- snufje peper
- 1 oude boterham (witte)
- snufje zout
- 1½ eetlepel mosterd
- 1 ei
- ½ theelepel tijm (gedroogde)
- 50 g amandelen (blanke)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: