Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
Varkenshaasje met gorgonzolasaus

Varkenshaasje met gorgonzolasaus

500 g varkenshaas, snufje peper (versgemalen), 70 g boter, 200 g gorgonzola (in blokjes), 1 dl room, 2 eetlepels bloem, 1½ dl melk

Doperwtensoep met rookworst

1 rookworst, 1 ui (gesnipperd), 30 g boter,  600 g doperwten (fijne), 2 bouillonblokjes (tuinkruiden), 125 milliliter crème fraîche,  4 eetlepels citroensap, snufje zout,

Spaanse Tapas gehaktballetjes

Spaanse Tapas gehaktballetjes

500 g varkensgehakt, 1 eetlepel kappertjes, 3 stuks ansjovisfilet (uit blik, in stukjes), 4 eetlepels paneermeel, 1 teentje knoflook (geperst), 1 ei, ½ theelepel

Roerbakschotel met hamlappen in sojamarinade

Roerbakschotel met hamlappen in sojamarinade

250 g hamlappen, 2 theelepels citroensap, 1 kleine groene paprika (in reepjes), snufje peper (versgemalen), 2 theelepels sesamzaad, 1 kleine rode paprika (in reepjes),

Captains dinner

Captains diner

4 schouderkarbonades, 100 g gehakt (gekruid), 1 beschuit, 100 g spekblokjes, 1 pot kapucijners, 1 grote ui (in ringen gesneden), 25 g boter, kerriepoeder, uien

Hamlapjes met aardappel en rozemarijn

400 g hamlappen, 1 eetlepel citroensap, 4 eetlepels olijfolie, 2 rode uien, 3 teentjes knoflook, 1 takje rozemarijn (of tijm)

Chinese karbonades

Chinese karbonades

4 haaskarbonades (á 125 g), 2 teentjes knoflook (geperst), 2 eetlepel ketjap manis, 2 eetlepels honing, 2 eetlepels chilisaus, 1 theelepel gemberpoeder, 1 limoen (rasp

Hollandse varkenslappen met tuttifrutti

Hollandse varkenslappen met tuttifrutti

500 g varkenslappen, snufje witte peper, 50 g boter, 4 sjalotjes (fijngehakt), 5 dl witte wijn (of appelsap), 200 g tuttifrutti, 2 eetlepels honing, 1 theelepel tijm, 1

Babi ketjap van halskarbonade

4 halskarbonades, 2 uien, 2 teentjes knoflook, 4 eetlepels olie, 1 eetlepel gemberwortel (vers, geraspt), 1 dl ketjap manis, 3 eetlepels citroensap, 2 eetlepels bruine

Gevulde paprika met varkensvleesreepjes en rijst

400 g varkensvleesreepjes, 4 rode paprika's, 150 g rijst (gele), 1 dl bouillon (groentenbouillon), 50 g rozijnen, 1 ui (fijngesnipperd), 2 teentjes knoflook (geperst), 1