Bereiding
- Bereid de vleesjus volgens de aanwijzing op de verpakking. Dep de halskarbonade met keukenpapier droog, ontdoe het vlees van been en bestrooi de karbonade met peper.
- Verhit de boter in een hapjespan met anti-aanbaklaag en bak de halskarbonades om en om in circa 5 minuten lichtbruin
- Bak de knoflook kort met het vlees mee. Voeg de 2 dl vleesjus en dragonblaadjes toe. Laat het vlees 30 à 40 minuten op zacht vuur stoven.
- Neem het vlees uit de pan en snijd het met een vleesmes in plakken. Dek het vlees af met aluminiumolie en houd het warm.
- Voeg de gehakte peterselie aan de saus toe en giet de saus in een juskom. Roer de aanbaksels in de pan met een beetje water los en fruit hierin de prei en wortel ca. 2 minuten. Verdeel het groentemengsel en de plakken halskarbonade over 4 borden en bedek het vlees met de saus.
Lekker met sperziebonen en aardappelpuree.
- 2 personen
- 50 minuten
Ingrediënten
2 halskarbonades
1 teentje knoflook
1 wortel
1 kleine prei
½ pakje vleesjuspoeder
½ fles bokbier
1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
2 takjes dragon (vers of ½ eetlepel gedroogd)
25 g dieetmargarine
snufje peper
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: