
Bereiding
- De varkenskarbonade bakken op matig vuur met de boter en olie.
- Na 2 tot 3 minuten de karbonade keren met vleestang verder kleuren in weer 2 tot 3 minuten en vuur laag zetten.
- Nog 2 x keren en in totaal 15 tot 18 minuten garen. Daarna afsmaken met peper en zout.
- De bietjes in blokjes snijden en samen met fijngesnipperd uitje verwarmen in scheutje room met appelsap afmaken met peper uit de molen en snufje zout.
Tip: lekker met fijne krieltjes gegaard in roomboter met bieslook, of gewokte paksoy met kerrie.
4 personen
20 minuten
Ingrediënten
4 schouderkarbonades
4 eetl roomboter
4 eetl olijfolie
6 Rode bietjes (gegaard)
1 Zoete ui
0,5 dl appelsap
1 dl kookroom
Peper
Zout
Schouderkarbonade
Schouderkarbonade bevat weinig been, ze zijn gesneden van het voorste gedeelte van de karbonadestreng die loopt van kop tot staart over het ruggedeelte.
