Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Casselerrib met witte kool

150 g casselerrib (gekookt), 2 plakjes bakbacon (in reepjes), 200 g witte kool (in reepjes), 1 groene paprika (in reepjes), 1 dunne prei (in ringetjes), 2 eetlepels olie,

Griekse fetahamburgers

400 g varkensgehakt, 1 sjalotje (fijngehakt), 1 ei, 3 eetlepels paneermeel, 2 theelepels oregano, 50 g feta (in blokjes van 1 cm), 2 eetlepels olijfolie, 4 broodjes

tropische verrassingslunch met hamsandwich en maisbroodje

Tropische verrassingslunch met hamsandwich en maïsbroodje

2 plakken ham, 4 plakken boterhamworst (dikke), ½ mango (geschild en ontpit), ½ eetlepel mayonaise, 4 blaadjes sla, ¼ prei, 4 boterhammen (volkoren), 1 theelepel

Engels grill-ontbijt met worst, bacon en spiegelei

4 plakjes bacon, 4 kleine worstjes (chipolata, verse, kalfsworstjes), 4 boterhammen, snufje peper, 2 tomaten, 2 eieren, 6 champignons, olie, snufje zout

Italiaanse schnitzel met salie en Parmaham

Italiaanse schnitzel met salie en Parmaham

4 varkensschnitzels (ongepaneerd) 4 plakken parma ham 50 g boter 4 blaadjes salie (vers) snufje peper (versgemalen) 50 g Parmezaanse kaas (geraspt)

Satéballetjes

500 g varkensgehakt, 3 eetlepels olie (arachide), 3 sjalotjes (fijngehakt), 1 teentje knoflook (geperst), 50 g kokos (gemalen), 1 eetlepel kruiden (saté), snufje zout,

oosterse sate van varkenshaas

Oosterse saté van varkenshaas

500 g varkenshaas (in blokjes van 1½ cm),  2 eetlepels uien (gefruite gedroogde uitjes), 7 eetlepels ketjap manis, 3 teentjes knoflook (geperst), 1 theelepel

geroosterd varkensribstuk

Geroosterd varkensribstuk (côte de porc)

Wil je een keer wat anders dan een standaard gebakken karbonaadje? Rooster dan een mooi ribstuk. Een groot, stoer deel dat bestaat uit meerdere karbonaadjes die nog niet

Roerei met ham en peterselie

Roerei met ham en peterselie

2 plakken ham, 50 g boter, 4 boterhammen, 2 eieren, snufje peper, snufje zout, 3 eetlepels peterselie (fijngehakt)

Speklappen met een krokant kruidenkorstje

4 speklappen (125 g stuk), snufje zeezou, 1 eetlepel peterselie (vers, fijngesneden), 2 eieren (losgeklopt), 6 oude boterhammen (wit, verkruimeld), 1 theelepel tijm, ½