Bereiding
- Snijd het vlees in smalle reepjes en meng het met 2 eetl. ketjap en 2 eetl. zoetzure rodepepersaus. Laat het vlees 20 minuten marineren.
- Pel en snipper ondertussen de ui en de knoflook.
- Snijd de tomaten in stukjes.
- Verhit 1 eetl. olie in een diepe soeppan en bak hierin de ui en de knoflook 3 minuten op een laag vuur. Voeg de stukjes tomaat toe en bak ze al omscheppende 2 minuten mee.
- Voeg de bouillon en de rest van de ketjap en rodepepersaus toe en kook de soep 15 minuten op een hoog vuur.
- Pureer en zeef de soep.
- Verhit 1 eetl. olie in een wok of diepe braadpan en roerbak hierin het vlees 3 minuten op een hoog vuur. Voeg de maïskolfjes toe en bak het geheel nog 2 minuten.
- Voeg het vleesmengsel en de taugé aan de soep toe. Direct serveren.
Tip
Geef er schaaltjes gekookte witte rijst bij. Wil je de soep toch iets pittiger van smaak, voeg dan wat extra rodepepersaus toe.
Wist u dat…
mager varkensvlees net zo weinig vet bevat als biefstuk?
- 4 personen
- 45 minuten
Ingrediënten
200 g varkenslappen (mager)
½ liter vleesbouillon
1 ui
80 g minimaïs
6 vleestomaten
3 eetlepels slaolie
100 g taugé
4 eetlepels zoetzure rode pepersaus
2 teentjes knoflook
3 eetlepels ketjap manis
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: