Bereiding
Marineren:
- Het buikspek aan de zwoerdzijde (de egaal witte kant) kruislings 0,5 cm insnijden.
- Meng de ingrediënten van de dry rub.
- Het buikspek stevig inwrijven met de dry rub, inpakken in aluminiumfolie en een nachtje droog laten marineren in koelkast.
Garen:
- Het gemarineerde spek uitpakken en in een braadslede leggen met het zwoerd naar boven.
- Wijn en vleesbouillon mengen.
- In de braadslede gieten, zorg dat het onder het zwoerd blijft.
- Afdekken met aluminiumfolie en 4 uur laten garen in een oven van 130 ˚C.
- Verwijder het aluminiumfolie, laat het spek afkoelen en snij in plakken.
Afmaken:
- Van onderste helft van de asperges een crème maken door de asperges te garen door een zeef te wrijven peper en zout en een scheutje room.
- Bak de aardappelwedges bruin in de olie.
- Asperges halveren en grillen en de spekplakken in oven verwarmen.
- De asperges op bord leggen, de spektranche erop leggen, de Ahornsiroop over het vlees dresseren en de crème op de borden verdelen.
- 4 personen
- 270 minuten
Ingrediënten
600 gram buikspek
5 dl vleesbouillon
5 dl witte wijn
Voor de dry-rub:
3 eetl. Five spicemix
15 jeneverbessen (Geplet)
1 tl koriander
3 kruidnagels
1 tl gemberpoeder
1 tl zeezout
Zwarte peper
Voor erbij:
Aardappel wedges (voorgekookt)
Olijfolie
12 Groene asperges
1 dl. Slagroom
1 dl. Ahornsiroop (Maple syrup, Esdoornsiroop)
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: