Bereiding
- Snijd de prei in zeer smalle ringen.
- Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim kokend water met een snufje zout gaar. Voeg als de tagliatelle bijna klaar is de prei toe en kook die 1 minuut mee. Afgieten in een vergiet.
- Snijd ondertussen de ham in smalle reepjes en de camembert in stukjes (de korst kan worden verwijderd maar het hoeft niet).
- Breng de room met de ham, het kerriepoeder, een snufje zout en het fijngeperste teentje knoflook aan de kook.
- Voeg de hete tagliatelle, de camembert en lekker veel versgemalen peper toe en hussel alles goed door elkaar. Direct serveren.
Lekker met een komkommersalade met verse basilicum.
Tip
Gebruik voor het koken van pasta ruim kokend water en voeg daar eventueel een scheutje olie aan toe. De pasta plakt dan niet zo snel aan elkaar. Als de pasta toch nog een beetje plakt, kan er ook na het afgieten een scheutje olie aan toegevoegd worden.
- 2 personen
- 20 minuten
Ingrediënten
- 150 g achterham (vrij dik gesneden plakken)
- snufje zout
- 1 teentje knoflook
- 1 dl kookroom
- 200 g tagliatelle
- 125 g camembert
- 1 theelepel kerrie
- snufje peper (versgemalen)
- 1 kleine prei
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: