Bereiding
- Meng de peper, honing, citroensap en de ketjap
- Voeg de vleesreepjes aan het ketjapmengsel toe en laat 20 minuten afgedekt staan.
- Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in stukjes.
- Verwarm een wok op hoog vuur. Laat de olie heet worden. Haal het vlees uit de marinade, bewaar de marinade.
- Roerbak het vlees ca 3 minuten. Voeg de paprikastukjes toe en bak al omscheppend 3 minuten. Haal het vlees uit de pan en houd onder folie warm
- Voeg de marinade toe en laat even doorkoken. Bind de saus eventueel met allesbinder. Serveer het vlees in de saus.
Ook een heerlijk recept voor gourmetten en op de steengrill!
Wist u dat…
varkensvlees lang zo vet niet is als veelal wordt gedacht? Varkensvleesreepjes behoren tot de magere vleessoorten.
4 personen
35 minuten
Ingrediënten
400 g varkensvleesreepjes
2 eetlepels olie
1 dl ketjap manis
1 rode paprika
1 theelepel zwarte peper
2 theelepels honing
2 eetlepels citroensap
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: