Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Fricandeau verpakt in Chinese kool met pittige tomatensalsa

750 g varkensfricandeau (ca.Ø 8 cm), 1 chinese kool, 2 vleestomaten (in blokjes), 2 blikjes tomatenpuree, 1 eetlepel currypasta (rode), 1 gele paprika (in kleine

Schnitzelrolletjes met roomkaas

4 varkensschnitzels (à 100 g), 2 eetlepels roomkaas (met kruiden, ca. 30 g), 50 g spinazie (diepvriesdeelblokjes), 4 paprika's (geroosterde (pot), 1 liter water

Thaise pikante varkenshaas met boontjes en prei

Thaise pikante varkenshaas met boontjes en prei

250 g varkenshaas
, snufje zout
, snufje peper
, 200 g snijbonen (geschaafd)
, 4 eetlepels zonnebloem olie
, 1 dl slagroom (of dikke kokosmelk)
, 150 g prei (gesneden)
,

Elzasser spek-uienkoeken

150 g spekblokjes (mager), 1 ui,  2 teentjes knoflook, 1 blikje pizzadeeg (240 g), 200 g roomkaas (vers), peper (versgemalen), bloem, bakpapier, bakplaat

Bacon-groentensoep

 8 plakken bacon (dikgesneden), 2 eetlepels olie, 1 grote ui (fijngesneden), 350 g bloemkool (in kleine roosjes), 1 prei (fijngesneden), 1 grote aardappel (geschild en in

roergebakken babi pangang met paprika en minimais

Roergebakken babi pangang met paprika en minimaïs

2 speklappen, 1 kleine rode paprika, 1 eetlepel bruine basterdsuiker, 1 blik minimaïs (ca. 155 g), ½ eetlepel sambal badjak, 3 eetlepels zonnebloem olie, 3 eetlepels

Varkensoester saltimbocca in kaassaus

Varkensoester saltimbocca in kaassaus

4 varkensoesters, 4 plakken parma ham, 4 blaadjes salie (vers), 50 g boter, 1½ dl witte wijn (droog), 1 teentje knoflook (geperst), 125 g gruyère (geraspt), 125 g

Ham met ananassalade in witlof

750 g beenham (ca. Ø10 cm ), 200 g ananasstukjes (blikje), 2 groene chilipepers (zonder zaadjes, in ringetjes), 3 struikjes witlof, 4 eetlepel olie, 2 eetlepels citroensap

Schouderkarbonade met rode bietjes

De varkenskarbonade bakken op matig vuur met de boter en olie. Na 2 tot 3 minuten de karbonade keren met vleestang verder kleuren in weer 2 tot 3 minuten en vuur laag

Crêpes Provençaal

16 plakjes ontbijtspek, 300 g varkensgehakt, 2 theelepels Provençaalse kruiden, 2 tomaten, 80 g bloem, 2 eieren, 3 dl melk, boter, 1 dl zure room, 100 g gemengde salade,