Lekker langzaam
Gemiddeld staan we tegenwoordig nog geen tien minuten in de keuken om eten te maken, dankzij vlug-klaar producten en snelle technieken zoals roerbakken. Dat gaat prima met magere vleesproducten zoals filetlapjes en reepjesvlees. Slow cooking, de naam zegt het al, is een compleet andere kooktechniek, waarbij je de tijd neemt om een goed gerecht te maken. En dat proef je!
Kwartiertje werk
Slow cooking kost eigenlijk weinig tijd. Vijftien minuten voorbereiding, zoals aanbakken, afblussen en op een laag pitje zetten. De tijd doet de rest! Slowcooking is evenveel werk als roerbakken.
Slow cooking voor extra smaak
Bij slow cooking hou je bereidingstemperaturen aan tot maximaal 99 °C, maar meestal zelfs hooguit 80 °C. Die lagere temperaturen zorgen voor een rijke smaakontwikkeling, omdat alle ingrediënten tijd hebben om smaak af te geven. ‘s Avonds opzetten, voor het naar bed gaan uitzetten en de volgende dag alleen nog maar opwarmen. Dat komt de smaak ten goede omdat alle specerijen en kruiden zich kunnen ontwikkelen. Ook in de oven kun je heerlijke gerechten maken op lagere temperaturen. Voor meer inspiratie kijk je bij onze slow cooking recepten.
Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen?
Schrijf je dan snel in!