Bereiding
- Haal het vlees 30 min voor bereiding uit de koelkast.
- verhit de boter in de braadpan tot deze nog licht schuimig is en braadt de varkensfricandeau rondom aan in ca 2 min.
- Leg het vlees op een bord.
- Doe gesnipperde ui in de braadpan, fruit even op laag vuur 1 min. Blus af met witte wijn, Brugse zotte. Voeg mosterd laurier tijm en verkruimelde kruidkoek toe
- Breng aan de kook.
- Leg de varkensfricandeau in de saus en stoof ca 25 op laag vuur.
- Leg het vlees op een warm bord, dek af met plasticfolie. Laat 5 min rusten
- Kook de saus nog iets in en voeg zout en peper toe
Ovengroenten maken
- Verwarm oven op 175˚C
- Meng de groenten in een ovenschaal.
- Meng met de olijfolie.
- Plaats in de oven ca 25 min
- Breng op smaak met zout en peper.
- Bestrooi met grof gesneden peterselie
4 personen
45 minuten
Ingrediënten
750 gr varkensfricandeau
40 gr boter
100 gr ui gesnipperd
1 eetl grove Limburgse mosterd
2 blaadjes laurier
2 takjes tijm
1 scheut droge witte wijn
3 dl Brugse Zotte
1 ½ plak ontbijtkoek
Zout, peper
Voor de ovengroenten
Kastanje champignons
Broccoli roosjes,
Rode ui in grove blokjes
Gele wortel in dikke plakken
3 eetl olijfolie
Zout peper
Verse bladpeterselie
Varkensfricandeau
Fricandeau is een uiterst mager stuk varkensvlees, het is ook (enigszins) rosé te eten.
![](https://www.vlees.nl/wp-content/uploads/2016/06/07-fricandeau-565x355.png)