Bereiding
- Leg de satéstokjes 10 minuten in een bakje koud water.
- Pel en snipper de ui en het teentje knoflook. Roer de ui met de knoflook, de olie, de chilipoeder en de paprikapoeder door elkaar.
- Snijd het vlees in kleine blokjes, rijg ze aan de satéstokjes en leg ze in een platte lage schaal.
- Schenk het uienmengsel erover en zet de schaal afgedekt met huishoudfolie minimaal 30 minuten in de koelkast. Keer de stokjes regelmatig.
- Klop een sausje van de mayonaise, de crème fraîche, de mosterd, het bieslook en zout en peper naar smaak.
- Bestrooi de spiesjes met peper naar smaak en rooster ze op het rooster boven een gloeiende barbecue in 6-7 minuten rondom mooi bruin en gaar.
- Bestrooi de spiesjes na bereiding met zout naar smaak. Serveer ze met het sausje.
Lekker met geroosterde groenten en stokbrood.
Tip
U kunt met het vlees ook groenten aan de spiesen mee rijgen. Rijg bijvoorbeeld partjes ui en stukjes courgette tussen de vleesblokjes.
- 4 personen
- 22 minuten
Ingrediënten
- 500 g hamlappen
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 4 eetlepels olijfolie
- ½ theelepel chilipeper
- 1 theelepel paprikapoeder
- 3 eetlepels mayonaise
- 3 eetlepels crème fraîche
- 1 eetlepel mosterd (grove)
- 3 eetlepels bieslook (verse, fijngeknipt)
- snufje zout
- snufje peper (versgemalen)
- 16 satéstokjes
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: