Bereiding
- Verhit 30 g boter in een sauspan en fruit hier in de sjalotjes en knoflook ca. 2 minuten op zacht vuur. Voeg de champignons toe en bak deze kort mee.Voeg de vleesfond, wijn en peterselie toe en laat dit op zacht vuur tot de helft inkoken.
- Wrijf ondertussen de filetlapjes in met peper. Verhit 50 g boter in een koekenpan en bak het vlees in ca. 10 minuten aan beide zijden goudbruin en gaar. Breng de filetlapjes op smaak met zout.
- Bind de saus met allesbinder en breng deze op smaak met zout en peper.
- Verdeel de filetlapjes met een beetje saus over 4 borden en garneer het geheel met peterselie. Serveer de overige saus er apart bij.
Lekker met peterselie-aardappeltjes en witlofsalade:
- Kook 600 g krieltjes en roer hier 1 eetlepel fijngehakte verse peterselie en 20 g boter door.
- Breng de krieltjes op smaak met zout 1. 350 g witlof in reepjes snijden en mengen met 2 eetlepels rozijnen, 1 appel en 1 sinaasappel in stukjes.
- Schep slasaus naar wens door de salade
Tip
In plaats van slasaus kunt u in de witlofsalade ook zure room of crème fraîche gebruiken.
4 personen
25 minuten
Ingrediënten
4 varkensfiletlappen (à 125 gram)
80 g boter
2 sjalotjes (fijngesnipperd)
1 teentje knoflook (geperst)
100 g champignons (in dunne plakjes)
1 pot fond (vlees, à 4 dl)
3 dl witte wijn (droog)
1 eetlepel peterselie (vers, fijngehakt)
snufje peper (versgemalen)
snufje zout
1 eetlepel allesbinder
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: