Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
Toscaanse kalfsrolletjes met mozzarella

Toscaanse kalfsrolletjes met mozzarella

12 plakken kalfsfricandeau
, 1 mozzarellakaasje
, 12 blaadjes basilicum
, 6 tomaten (gedroogde)
, snufje peper (versgemalen)
, 12 blaadjes sla (niet al te grote bladeren)


Stoomgebraden beenhammetjes

 2 beenhammetjes (à 500 g (voorgegaard), 75 ml sinaasappelsap (vers geperst), 1 eetlepel sojasaus, ½ eetlepel basterdsuiker (donkere), 1½ eetlepel gembersiroop, 2

Blote billetjes in het gras

Blote billetjes in het gras

1 kleine rookworst (grof of fijn), 500 g aardappelen, 250 g snijbonen, 1 dl melk, 20 g boter, 1 pot witte bonen (grote), snufje zout en een snufje peper.

Ovenschotel met macaroni, spinazie en spekjes

250 g spekblokjes, 150 g geraspte kaas (jonge), 1 teentje knoflook (geperst), 2 eieren, 1 ui (fijngesnipperd), snufje peper (versgemalen), 1 pakje spinazie (diepvries,

Canadees hammetje met honing en kruidnagels

Canadees hammetje met honing en kruidnagels

1 kilo varkensfricandeau (met een dun laagje vet), 2 theelepels kaneel, 24 kruidnagels, 1 kleine citroen, 1 dl honing, 50 g bruine basterdsuiker, 6 schijven ananas.

Varkenshaas met sinaasappel

Varkenshaas met sinaasappel

500 g varkenshaas (ca. 2 stuks), snufje peper (versgemalen), 50 g boter, snufje zout, 1 dl sinaasappelsap, 3 eetlepels marmelade (sinaasappel), 1 eetlepel honing, snufje

Chinese krabbetjes met chilisaus

Chinese krabbetjes met chilisaus

3 bouillonblokjes (runder), 1 kilo spareribs, 2 teentjes knoflook, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel droge sherry, theelepel zout, 2 eetlepels basterdsuiker (donkere), 1

gegrilde sate van gehakt en kokos

Gegrilde saté van gehakt en kokos

500 g varkensgehakt, 1 teentje knoflook (geperst), 1 ei, 1 theelepel sambal (oelek), 1 theelepel ketoembar (koriander), 100 g kokos (gerapte),

Roergebakken varkenshaas met groenten en cashewnoten

500 g varkenshaas (in dunne plakken), 2 eetlepels olie, snufje peper (versgemalen), snufje zout, 200 g peultjes, 150 g cashewnoten, 2 rode paprika's (in reepjes), 150 g

Wittekool-wortelstamp met rookworst

1 rookworst, 400 g wortels (winter), 1 kilo aardappels
,  snufje zout
, 300 g witte kool (gesneden), 3 eetlepels nasikruiden
, 5 eetlepels pinda's (gehakt)
,  kleine