Bereiding
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Halveer de tomaten. Snijd de stelen van de champignons.
- Leg de worstjes en de bacon op het rooster van de grill. Leg de champignons en de tomaten er met de snijkant naar boven naast. Bestrijk de worstjes, de champignons en de tomaten met een beetje olie. Laat alles onder de hete grill lichtbruin worden. Keer alle ingrediënten, behalve de tomaten, tussentijds geregeld om.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de eieren, zorg dat de dooier heel blijft. Rooster de boterhammen.
- Leg de eieren op 2 warme borden en leg de worstjes, de bacon, de tomaten en champignons ernaast. Geef de toost er apart bij en voeg aan tafel zout en peper naar smaak toe
Wist u dat…
Lekkere informatie over worstjes
Worstjes zijn er in vele smaken en maten: Chipolata (runder-, kalf-, varkens-, lamsworstjes). Bereiding: bestrijk de worstjes met een beetje olie en laat ze in een koekenpan of onder de grill rondom bruin worden. Verse worstjes (runder-, varken-, kalfworstjes) lijken op dunne saucijsjes.
Bereiding: leg de worstjes 15 minuten in een laag bijna kokend water. Dep ze droog, bestrijk ze met een beetje olie en laat ze in een koekenpan of onder de grill rondom bruin worden.
- 2 personen
- 20 minuten
Ingrediënten
4 plakjes bacon
4 kleine worstjes (chipolata, verse, kalfsworstjes)
4 boterhammen
snufje peper
2 tomaten
2 eieren
6 champignons
olie
snufje zout
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: