Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175°C. Kneed in een kom gehakt, sjalot, peterselie, worcestershiresaus, zout en peper goed door elkaar. Vorm 4 hamburgers van het gehaktmengsel.
- Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak hierin de hamburgers in ca. 10 minuten rondom bruin.
- Verwarm ondertussen in het midden van de oven de bagels ca. 5 minuten. Roer in een kom de olijfmayonaise en pesto door elkaar.
- Snijd de bagels open en besmeer deze licht met boter.
- Verdeel de bagels over 4 borden. Beleg elke bagel met rucola, een hamburger, tomaat en pestomayonaise.
Lekker met koolsalade en Franse frietjes.
Tips:
Voor de picknick: laat de hamburgers eerst afkoelen en stel dan de broodjes samen. Verpak ze in een luchtdicht trommeltje of aluminiumfolie.
Maak een mini versie van de hamburgertjes om te bakken op het gourmetstel of steengrill.
- 4 personen
- 20 minuten
Ingrediënten
500 g varkensgehakt
25 g rucola
½ theelepel worcestershiresaus
snufje zwarte peper (versgemalen)
50 g boter
4 broodjes (bagels of hamburgerbroodjes)
1½ dl olijfmayonaise
3 sjalotjes (fijngesnipperd)
2 eetlepels peterselie (verse, fijngehakt)
snufje zout
2 vleestomaten (in plakken)
1 eetlepel pesto (groene)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: