Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
Tapenade van olijven en roompaté

Tapenade van olijven en roompaté

200 g paté (room), 200 g olijven (knoflook)
, 1 theelepel citroensap
, 2 eetlepels kappertjes


Speklappen met een krokant kruidenkorstje

4 speklappen (125 g stuk), snufje zeezou, 1 eetlepel peterselie (vers, fijngesneden), 2 eieren (losgeklopt), 6 oude boterhammen (wit, verkruimeld), 1 theelepel tijm, ½

Fricandeau verpakt in Chinese kool met pittige tomatensalsa

750 g varkensfricandeau (ca.Ø 8 cm), 1 chinese kool, 2 vleestomaten (in blokjes), 2 blikjes tomatenpuree, 1 eetlepel currypasta (rode), 1 gele paprika (in kleine

Provençaalse hamlappen in tomatensaus

4 hamlappen, 1 blikje tomatenpuree (á 68 g), 1 blik witte bonen (boterbonen, netto á 400 g), 1 blik tomatenblokjes (netto á 400 g), 100 g spekblokjes, 2 eetlepels bloem,

Tagliatelle met ham prei en camembert

Tagliatelle met ham, prei en camembert

150 g achterham (vrij dik gesneden plakken)
, snufje zout
, 1 teentje knoflook, 1 dl kookroom
, 200 g tagliatelle, 125 g camembert
, 1 theelepel kerrie
, snufje peper

Varkensoesters met oesterzwammen en paksoi

Haal de varkensoesters 30 minuten van te voren uit de koelkast. De aardappels in de lengte halveren en op de bolle kant half insnijden. Circa 40 minuten garen in de oven

Gevulde schnitzelrolletjes met mangosaus

4 varkensschnitzels (á 125 g stuk, dun uitgeslagen), 1½ eetlepel kerriepoeder, 2 lenteuitjes, 2 theelepels bouillonpoeder, snufje zout, 2 dl witte wijn, schijf peper

Gemarineerde spareribs

Gemarineerde spareribs

500 g spareribs, 2 teentjes knoflook, ¼ theelepel gemberpoeder, 1 eetlepel koriander (vers), 1 theelepel sambal, ¼ theelepel sereh (citroenpoeder), 1 theelepel zwarte

Gehaktballetjes in tomatensaus

Gehaktballetjes in tomatensaus

500 g varkensgehakt, worcestershiresaus, snufje zout, 1 ui (fijngesnipperd), ½ eetlepel olie, 25 g taugé, 2½ dl tomatensap, 100 g champignons (in plakjes), 1 kleine prei

Traditionele shaslick van varkenshaas

500 g varkenshaas, spiezen of satéprikkers, snufje peper, snufje zout, snufje djinten (komijnpoeder), ½ bosje selderij , 1 rode paprika (zoete) , 6 eetlepels olijfolie ,