Bereiding
- Breng het water met de azijn, de suiker, 3 eetlepels TexMexkruiden en de spareribs aan de kook. Zet het vuur laag en kook de spareribs zachtjes gaar (ongeveer 25 minuten). Zo nu en dan omscheppen.
- Laten het geheel afkoelen in het vocht en het liefst een nachtje laten staan.
- Meng de mosterd met 2 eetlepels TexMexkruiden, 2 eetlepels barbecuesaus, de jam, de worcestershiresaus en de ketjap.
- Meng de rest van de barbecuesaus met de rest van de TexMexkruiden.
- Steek de barbecue aan of verwarm de grill voor.
- Dep de spareribs droog en bestrijk ze met een kwastje met het mosterdsausje zodat ze er helemaal mee bedekt zijn.
- Leg de spareribs op een grill-rek en rooster ze op de barbecue of onder de grill rondom bruin (ca. 10 minuten). Geregeld keren. Serveer de saus erbij.
Lekker met een salade van groene sla, grapefruit en avocado. Pof middelgrote aardappels in zilverfolie (ca. 40 min.) tussen het gloeiende houtskool en serveer ze met zure room en geraspte kaas.
Andere rib recepten
- 4 personen
- 250 minuten
Ingrediënten
1 liter water
1 liter water
100 g bruine basterdsuiker
6 eetlepels TexMexkruiden
2 dl barbecuesaus
1 kilo spareribs
1 eetlepel mosterd
2 eetlepels abrikozenjam
1 theelepel worcestershiresaus
2 theelepels ketjap manis
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: