Bereiding
- Pel het teentje knoflook.
- Maal voor de pesto, in de keukenmachine of met de staafmixer, de koriander, de knoflook, de cashewnoten, de kaas en de olijfolie fijn.
- Breng de pesto op smaak met peper en zout.
- Wrijf de karbonades aan beide kanten in met de kerriepoeder en peper.
- Verhit een grillpan of de grill op de hoogste stand.
- Gril de karbonades aan beide kanten bruin en gaar (ca. 20 minuten).
- Leg het vlees op warme borden en verdeel de koriander-cashewpesto op het vlees.
Lekker met tortellini (Italiaanse gevulde deegkussentjes) en roergebakken courgetteblokjes.
Wist u dat…
Met milde peperbouillon (van kant-en-klare vleesbouillon met reepjes gebakken varkensvlees en uienringen, bieslook en rode peper) vooraf en peer met citroenstroop toe, heeft u een heerlijke fusionmaaltijd. In plaats van varkenskarbonade kunt u ook kalfskarbonade gebruiken.
- 2 personen
- 25 minuten
Ingrediënten
2 schouderkarbonades
1 theelepel kerriepoeder
3 eetlepels koriander (fijngehakt)
60 g kaas (oude geraspte)
60 g cashewnoten (ongezouten)
1 teentje knoflook (klein)
½ dl olijfolie
snufje zout
snufje peper
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: