Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Pittige hamlapjes met paksoi

400 g hamlappen, 1 theelepel maïzena, 2 eetlepels sojasaus (Japanse), 2 eetlepels droge sherry, 2 teentjes knoflook, 1 rode peper, 3 cm gemberwortel (verse), 1 struik

Slavinken met tomatenboter

Slavinken met tomatenboter

4 slavinken, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel pesto rosso, 2 tomaten (zongedroogd, in stukjes), 50 g boter (zacht), grillpan

Varkensoester met citroenmayonaise

Varkensoester met citroenmayonaise

4 varkensoesters (á 125 g), 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel citroenrasp, snufje zwarte peper (versgemalen), 1½ dl mayonaise, 3 eetlepels citroensap, 1 takje peterselie

Tandoori hamlappen

Tandoori hamlappen

4 hamlappen (125 g stuk), 75 g tandoori pasta
, 3 eetlepels yoghurt (bulgaarse)
, 1 eetlepel boter


Boerenlunch voor grote eters met waldkornbol en sandwich gezond

6 plakjes gekookte worst, 2 plakjes rauwe ham, 50 g roomkaas, 8 plakjes tomaat, 75 g zuurkool, 50 g kruidenboter, 1 theelepel komijnzaad, 2 waldkornbollen, ½ bakje

Engels grill-ontbijt met worst, bacon en spiegelei

4 plakjes bacon, 4 kleine worstjes (chipolata, verse, kalfsworstjes), 4 boterhammen, snufje peper, 2 tomaten, 2 eieren, 6 champignons, olie, snufje zout

Thaise hamlapjes

Thaise hamlapjes

4 hamlappen (à 100-125 gram), 2 eetlepels currypasta (rode Thaise)
, ½ bosje basilicum (liefst Thaise, maar gewone kan ook)
, 1,2 liter water
, 2 bouillonblokjes
,  2

placeholder

Rookworst met gegrilde courgette en mosterddressing

1 rookworst, 1 dunne courgette, 6 eetlepels olijfolie, 2 theelepels mosterd (grove), 1 theelepel gembersiroop, 5 uien (Amsterdamse (pot), snufje zout, snufje peper

Filetlappen in romige witte wijnsaus

4 varkensfiletlappen (á 125 gram), 1 eetlepel mosterd (grove), snufje zout, snufje peper (versgemalen), 50 g boter, 3 sjalotjes (fijngehakt), 1 teentje knoflook

Italiaans gehaktbrood

500 g varkensgehakt, 2 eetlepels olijfolie, 1 rode ui (fijngehakt), 1 teentje knoflook (geperst), 1 rode paprika (in blokjes)