Bereiding
- Hak de broccoli fijn. Meng in een kom het gehakt, broccoli en kaas door elkaar. Breng het gehaktmengsel op smaak met zout en peper.
- Vorm van het gehaktmengsel 4 vleesrolletjes van 9 cm lang en 4 cm dik.
- Leg 3 repen ontbijtspek naast elkaar en rol hierin een gehaktrolletje op tot een slavink. Steek de uiteinden van het ontbijtspek vast met een cocktailprikker. Maak op deze wijze nog drie slavinken.
- Verhit boter in een koekenpan en bak hierin de slavinken in ca. 2 minuten rondom bruin. Bak de slavinken in ca. 15-20 minuten op zacht vuur gaar. Voeg, indien de boter te bruin wordt, een scheutje water aan het vlees toe.
Lekker met aardappelrozetjes en venkel.
- persoon
- minuten
Ingrediënten
400 g varkensgehakt
12 reepjes ontbijtspek
100 g broccoli (roosjes, gekookt)
50 g geraspte kaas (oude)
25 g boter
snufje zout
snufje peper (versgemalen)
4 cocktailprikkers
Voedingswaarde per persoon
Slavink
Een slavink bestaat uit gemalen en gekruid varkensvlees dat is omwikkeld met twee plakjes ontbijtspek.