Bereiding
- Snijd de tomaat in smalle partjes.
- Schil en schaaf de komkommer.
- Meng de sojasaus in een grote schaal met het citroensap, de suiker, de rode pepersaus en de sesamolie. Leg de komkommer in de dressing en laat het 5 minuten trekken.
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan op een hoog vuur zachtjes roerend goudbruin.
- Voeg de alfalfa, de tomaat en de helft van het sesamzaad aan de komkommer toe en hussel de salade door elkaar.
- Leg de plakken varkensrollade naast elkaar in een cirkel op 2 borden en schep de salade als een bergje in het midden. Strooi de rest van het sesamzaad erover.
Tip
Voor de picknick: Maak de salade zoals beschreven tot en met punt 5. Leg op een stuk aluminiumfolie de plakjes rollade om en om in een cirkel, schep de salade erin en vouw de punten van het folie naar elkaar toe en draai ze vast. Bij de picknick weer losdraaien; de salade ontvouwt zich als een bloem.
Wist u dat…
Grill zelf een rollade aan het spit van de oven gaar in ca. 45 minuten, afhankelijk van de soort en de dikte. Aan de dressing kan fijngehakte koriander of bladselderij worden toegevoegd. Ook lente-uitjes zijn er lekker bij.
- 4 personen
- 10 minuten
Ingrediënten
- 20 plakjes varkensfiletrollade (dun, gaar, zelfgemaakt of kant-en-klaar)
- 1 tomaat
- ¼ komkommer
- 3 eetlepels sojasaus
- 3 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel basterdsuiker (geel)
- 6 eetlepels sesamolie
- 2 eetlepels sesamzaad
- bakje alfalfa
- druppels rode pepersaus (paar)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: