
Bereiding
- Meng in een grote kom het gehakt, de knoflook, citroenrasp, peterselie, 1 eetlepel muntreepjes, paneermeel, ei, zout en peper door elkaar. Kneed het gehakt goed door elkaar en draai er ca. 35 kleine balletjes van 3 cm doorsnede van.
- Breng de stoompan aan de kook en stoom de gehaktballetjes in ca. 10-15 minuten gaar.
- Verhit ondertussen in een hapjespan 1½ eetl. olie en fruit hierin de ui. Bak de courgette en paprikablokjes ca. 5 minuten mee.
- Doe de couscous in een grote kom en schep er 1½ eetlepel (olijf)olie door. Breng de bouillon aan de kook, schenk deze over de couscous en laat de couscous ca. 5 minuten wellen.
- Voeg de tomatenblokjes, olijven en Provençaalse kruiden aan het groentemengsel toe en bak deze ca. 3 minuten mee.
- Roer de couscous met een vork los en schep het groentemengsel door de couscous. Breng de couscous op smaak met peper.
- Verdeel de couscoussalade in bergjes over 4 borden en verdeel hierover de gehaktballetjes en 2 eetlepels muntreepjes.
Ingrediënten
- 500 g varkensgehakt
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 2 theelepels citroenrasp
- 1 eetlepel peterselie (vers, fijngehakt)
- 3 eetlepels munt (vers, in reepjes)
- 70 g paneermeel
- 1 ei (losgeklopt)
- zout
- peper (versgemalen)
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 uien (grofgehakt)
- 1 courgette (in blokjes)
- 1 rode paprika (in blokjes)
- 1 groene paprika (in blokjes)
- 250 g couscous (voorgekookte)
- 2½ dl bouillon (groente)
- 3 tomaten (ontveld, in blokjes)
- 50 g olijven (knoflook)
- ½ eetlepel Provençaalse kruiden
- stoompan
Voedingswaarde per persoon
Altijd de laatste tips & tricks, feiten en nieuws over vlees ontvangen?
Schrijf je dan snel in!