Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
franse-gegrilde-karbonade-met-provenaaalse-kruiden

Franse gegrilde karbonade met Provençaalse kruiden

 4 schouderkarbonades (á 125 g), 2 teentjes knoflook, 1 eetlepel peperkorrels (gekneusd), 1 eetlepel Provençaalse kruiden, 1 eetlepel witte wijnazijn, 3 eetlepels

Tex Mex chili met hamlappen 0287-1991

Tex Mex chili met hamlappen

500 g hamlappen (in kleine blokjes), tabasco, 1 eetlepel TexMexkruiden
, 1 rode paprika (in blokjes)
, 1 teentje knoflook (geperst)
, 1 groene paprika (in blokjes)
, 2

Schouderkarbonade met mosterdsaus

2 schouderkarbonades (125 gram stuk), ½ theelepel kerrie, 25 g margarine, 3 theelepels bouillonpoeder, 1 citroen, 1 theelepel maïzena, 1 eetlepel mosterd, 1 borrelglaasje

Franse schouderrollade met dragonjus

1 rollade (schouder, á 750 g), snufje peper (versgemalen), 50 g boter, 2 dl fond (vlees), 1 eetlepel azijn (dragon), ½ theelepel suiker, 2 eetlepels dragon (verse

Ovenschotel met gehakt, puree en doperwten

500 g varkensgehakt, 1½ kilo aardappels (geschild en gehalveerd), snufje zout, 450 g doperwten (diepvries), 75 g boter, 2 uien (fijngesnipperd), snufje peper

Filetrollade met een geitenkaasvulling

750 g varkensfilet (aan één stuk), 75 g geitenkaas (zachte), 1 eetlepel groene kruiden (verse fijngehakte, bijv. peterselie, bieslook en basilicum), 1 sjalotje

Gemarineerde spareribs

Gemarineerde spareribs

500 g spareribs, 2 teentjes knoflook, ¼ theelepel gemberpoeder, 1 eetlepel koriander (vers), 1 theelepel sambal, ¼ theelepel sereh (citroenpoeder), 1 theelepel zwarte

Worstpannenkoekjes met ananas

Zeef in een kom de bloem en voeg zout toe. Roer het ei met beetje bij beetje de melk door de bloem tot een dik en glad beslag. Snijd de ananas in dunne plakjes. Verhit ½

Chinese stoombroodjes met gehakt

Chinese stoombroodjes met gehakt

1 pakje witbroodmix, 2 theelepels olie, 1 ui (fijngesnipperd), 1 teentje knoflook (fijngehakt), theelepel gemberpoeder, 200 g varkensgehakt, snufje zout, snufje peper, 1

Stamppotje met schnitzelreepjes, pesto en broccoli

500 g varkensschnitzel (in reepjes), 1½ kilo aardappels (geschild), snufje zout, 1 kilo broccoli (in roosjes), peper (versgemalen), 25 g boter, 1 dl melk, 3 eetlepels