Bereiding
- Verhit de boter in een hapjespan en bak hierin de spekreepjes op zacht vuur uit. Schep de spekjes uit de pan en laat deze op keukenpapier uitlekken. Bak de hamlappen in het achtergebleven braadvet rondom lichtbruin.
- Voeg de sjalotjes, knoflook en Provençaalse kruiden toe en laat deze enkele minuten mee fruiten. Verdeel de bloem over het vlees en bak dit kort mee. Voeg tomatenpuree, tomatenblokjes en witte wijn toe en breng de tomatensaus al roerende aan de kook. Laat het vlees in ca. 60 minuten met het deksel schuin op de pan op zacht vuur gaarstoven. Giet, indien de saus te dik wordt, tussentijds een beetje water aan het gerecht toe.
- Voeg de laatste 5 minuten de boterbonen en de spekjes toe en breng de saus op smaak met zout en peper.
Lekker met pasta en broccoli.
- 4 personen
- 80 minuten
Ingrediënten
- 4 hamlappen
- 1 blikje tomatenpuree (á 68 g)
- 1 blik witte bonen (boterbonen, netto á 400 g)
- 1 blik tomatenblokjes (netto á 400 g)
- 100 g spekblokjes
- 2 eetlepels bloem
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 5 sjalotjes (fijngesnipperd)
- snufje zwarte peper (versgemalen)
- 30 g boter
- snufje zout
- 2 dl witte wijn
- 2 theelepels Provençaalse kruiden
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: