Bereiding
- Roer in een kom de knoflook, ui, koriander, gemberpoeder, citroensap en ketjap tot een marinade. Leg de fricandeau in een schaal, schep 2/3 van de marinade over het vlees en laat deze ca. 60 minuten afgedekt marineren.
- Verhit boter in een braadpan en bak hierin de fricandeau rondom bruin.
- Braad de fricandeau met het deksel schuin op de pan op zacht vuur in ca. 35 minuten gaar. Voeg, indien de boter te bruin wordt, een scheutje water aan het braadvet toe. Neem het vlees uit de pan en laat dit op een serveerschaal afgedekt met aluminiumfolie ca. 10 minuten staan.
- Roer voor de satésaus in een steelpan de pindakaas, melk, bouillonpoeder, suiker en de overige marinade op zacht vuur door elkaar tot er een licht gebonden pindasaus ontstaat. Serveer deze satésaus apart bij de fricandeau.
Lekker met rijst en gemengde gestoomde groenten, zoals wortel, bloemkool en sperziebonen.
Tip
Maak er een complete rijsttafel van
- 6 personen
- 105 minuten
Ingrediënten
- 750 g varkensfricandeau
- 2 theelepels koriander (gemalen, ketoembar)
- 1 ui (fijngesnipperd)
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 8 eetlepels ketjap manis
- 50 g boter
- 5 eetlepels citroensap
- ¼ pot pindakaas (pot van 350 g)
- 2 theelepels gemberpoeder (gemalen, djahé)
- 2 theelepels suiker
- ½ theelepel bouillonpoeder
- 2½ dl melk
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: