Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
maisbroccolisaus met nasivlees

Maïsbroccolisaus met nasivlees

500 g nasi/bamivlees
, 500 g broccoli (kleine roosjes)
, snufje zout
, snufje peper (versgemalen)
, 3 eetlepels olijfolie
, 2 uien (fijngehakt)
, 2 teentjes knoflook

Beenham met honing

Beenham met honing

1 stuk varkensfricandeau (ca. 1 kg, met een dun laagje vet), 2 theelepels kaneel, 250 g bruine basterdsuiker, 4 eetlepels citroensap, 1 eetlepel citroenrasp, 1 dl honing

Speklappen met een krokant kruidenkorstje

4 speklappen (125 g stuk), snufje zeezou, 1 eetlepel peterselie (vers, fijngesneden), 2 eieren (losgeklopt), 6 oude boterhammen (wit, verkruimeld), 1 theelepel tijm, ½

Wienerschnitzel

Wienerschnitzel

2 kalfsschnitzels (elk ca. 125 g ongepaneerd)
, 30 g boter
, 4 eetlepels paneermeel
, 1 ei
, 2 takjes peterselie
, 2 augurken
,  snufje peper
,  snufje zout
, ½ citroen

placeholder

Rundvleessalade met witlof

350 g rundvlees (gaar, in fijne blokjes gesneden), 2 plakjes bakbacon (in reepjes gesneden), 1 rode ui (in halve ringen gesneden), 2 struikjes witlof, 1 blikje flagolets

Filetlapjes gevuld met pestogehakt

4 varkensfiletlappen (à 125 g, van 1½ cm dikte), 100 g varkensgehakt, 6 eetlepels bloem, 1 ei, 1 eetlepel melk,  10 eetlepels paneermeel, 2 eetlepels Parmezaanse kaas

Stoofpotje met salie en cider

4 varkenslappen (doorregen), 2 appels (geschild en in schijfjes), 1 eetlepel bloem, snufje zout, 50 g boter, 1 eetlepel kerriepo, ½ eetlepel salie (gedroogde), 3 dl

Varkenshaas met romige mosterdsaus

Varkenshaas met romige mosterdsaus

500 g varkenshaas, 1 courgette, 10 g boter, 1 sjalotje (fijngesnipperd), 2 dl melk, 1 dl room, 2 eetlepels mosterd, 100 g geraspte kaas (Cheddar), 1 eetlepel maïzena,

Hamlapjes met aardappel en rozemarijn

400 g hamlappen, 1 eetlepel citroensap, 4 eetlepels olijfolie, 2 rode uien, 3 teentjes knoflook, 1 takje rozemarijn (of tijm)

Gevulde courgettes met varkensvleesreepjes

500 g varkensvleesreepjes, 2 courgettes, snufje peper (versgemalen), 3 eetlepels olijfolie, 4 sjalotjes, 2 teentjes knoflook (geperst), 1 blik maïs (á 300 g), 4 tomaten