Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Sappige karbonaadjes op mijn manier

8 dunne ribkarbonades, snufje peper, 6 eetlepels bloem, 2 eetlepels boter, snufje zout, 1 stevige appel (geschild en in plakjes), 4 takjes tijm, 1 eetlepel olie

Mexicaans gekruide filetlapjes gegrat. met Cheddar

Mexicaans gekruide filetlapjes gegratineerd met Cheddar

4 varkensfiletlappen (á 125 g stuk), 2 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel kruiden (Mexicaanse), 4 plakjes kaas (Cheddar), snufje zout, snufje peper (versgemalen)

Fricandeaubruschetta met avocadosalsa

12 plakjes varkensfricandeau, ½ avocado (rijpe),  2 perziken (halve, uit blik), ½ rode peper, 1 eetlepel pijnboompitten, 2 eetlepels limoensap, 2 teentjes knoflook, 5

Filetlapjes met pepersaus

4 varkensfiletlappen (á 125 g stuk), 2 sjalotjes (fijngesnipperd), 25 g bloem, snufje zout, snufje peper (versgemalen), 1½ dl room, 2½ dl bouillon (koud), 75 g boter, 2

Gevulde varkensrolletjes

2 varkensschnitzels, 2 plakjes rauwe ham, 1 teentje knoflook (kleine), 2 takjes peterselie, 2 lenteuitjes, 1 blik tomaten (gepeld), 2 eetlepels olie, rolladegaren of

Devilled Pork chops with apple sauce

schouderkarbonades, 1 grote moesappel, 2 eetlepels mosterd, 1 eetlepel suiker, 8 eetlepels appelstroop, 3 eetlepels cajunkruiden, 1 theelepel citroenrasp, 1 eetlepel

Spaanse karbonade met paprika

Spaanse karbonade met paprika

4 karbonades (rib of haas) 2 teentjes knoflook ½ eetlepel paprikapoeder 2 eetlepels sherry (medium dry) 6 eetlepels olijfolie (extra vierge) 2 rode paprika's 2 gele

Italiaanse schnitzel met salie en Parmaham

Italiaanse schnitzel met salie en Parmaham

4 varkensschnitzels (ongepaneerd) 4 plakken parma ham 50 g boter 4 blaadjes salie (vers) snufje peper (versgemalen) 50 g Parmezaanse kaas (geraspt)

Fricandeau met een vulling van pestorijst

750 g varkensfricandeau, 50 g amandelen (fijngehakt), 1 ei (losgeklopt), 75 g rijst (witte en wilde), snufje zwarte peper (versgemalen), 50 g boter, 2 sjalotjes

Gemarineerde hamlapjes voor op de barbecue

Gemarineerde hamlapjes voor op de barbecue

400 g hamlappen (van dikke lende), 1 theelepel gemberpoeder (djahé), 1 theelepel ketoembar, 1 eetlepel paprikapoeder, 1 theelepel sereh, snufje peper (cajun), 4 eetlepels