Bereiding
- Schep in een kom de tomaat, olijven, kappertjes, Feta, ui, peterselie, olijfolie en citroensap door elkaar. Breng de olijvensalsa op smaak met peper. Schep alles goed door elkaar en plaats de schaal 1 uur afgedekt in de koelkast.
- Laat de saucijsjes 5 minuten in heet water wellen en dep het vlees droog.
- Verhit boter in de pan en bak de saucijsjes in ca. 10 minuten rondom goudbruin en gaar.
- Verdeel de saucijsjes over 4 borden en schep de olijvensalsa over het vlees.
Lekker met Turks brood en een tomaten salade.
Tip
Het is altijd beter om saucijzen (verse worst) zachtjes te lagen garen in verband met het openbarsten. Als ze dan bijna gaar zijn, hittebron opvoeren zodat de worstjes ook kunnen kleuren.
Wist u dat…
Worstjes zijn er in vele smaken en maten:
- Chipolata (runder-, kalf-, varkens-, lamsworstjes).
Bereiding: bestrijk de worstjes met een beetje olie en laat ze in een koekenpan of onder de grill rondom bruin worden. - Verse worstjes (runder-, varken-, kalfworstjes) lijken op dunne saucijsjes.
Bereiding: leg de worstjes 15 minuten in een laag bijna kokend water. Dep ze droog, bestrijk ze met een beetje olie en laat ze in een koekenpan of onder de grill rondom bruin worden.
- 4 personen
- 85 minuten
Ingrediënten
- 4 saucijsjes
- 1 vleestomaat (in blokjes)
- 75 g zwarte olijven (in vieren)
- 2 eetlepels kappertjes
- 100 g feta (in blokjes)
- 1 rode ui (fijngesnipperd)
- 2 eetlepels peterselie (verse, fijngehakt)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- snufje peper (versgemalen)
- 25 g boter
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: