Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 °C (of gasstand 4-5). Meng in een kom de casselerrib, de paprika, het karwijzaad en de peper door de zuurkool.
- Halveer de saucijsjes in de lengte en bestrijk de snijkanten met mosterd. Knip 8 stukken aluminiumfolie van ongeveer 20 x 30 cm en leg per pakketje 2 stukken folie op elkaar. Vet de bovenzijde van het folie in met boter.
- Leg op elk stuk ingevet folie een half saucijsje met de mosterdkant naar boven. Verdeel het zuurkoolmengsel over de 4 pakketjes en leg hierop weer een half saucijsje met de mosterdkant naar beneden.
- Vouw de aluminiumfolie dicht tot pakketjes en bak de foliepakketjes in ca. 25 minuten gaar in de oven. Verdeel de pakketjes op 4 borden en vouw ze open.
Lekker met aardappelpuree.
Tip
Deze saucijzenpakketjes zijn ook bijzonder geschikt voor op de barbecue. U kunt ook variëren met andere groenten zoals taugé, paksoi, en andere koolsoorten. Als de saucijzen eerst worden geweld, wordt de tijdsduur van garen verkort tot ca. 10 minuten.
Wist u dat…
het altijd beter is om saucijzen (verse worst) zachtjes te lagen garen in verband met het openbarsten? Als ze dan bijna gaar zijn, hittebron opvoeren zodat de worstjes ook kunnen kleuren.
- 4 personen
- 45 minuten
Ingrediënten
4 saucijsjes (à 120 gram)
4 plakjes casselerrib (à 50 gram)
¼ rode paprika
1 theelepel karwijzaad
125 g zuurkool
1 eetlepel franse mosterd
10 g dieetmargarine
peper