Bereiding
- Kook de aardappels met zout ca. 20 minuten op gematigd vuur.
- Doe na 10 minuten de broccoli in een pan met een laagje kokend water met zout en kook hierin de broccoli ca. 10 minuten. Bestrooi ondertussen de schnitzelreepjes met zout en peper. Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de schnitzelreepjes in ca. 5 minuten rondom goudbruin en gaar.
- Verwarm in een steelpan de melk. Giet de aardappels en broccoli af. Stamp de aardappels fijn en roer de pesto, zure room, melk en 100 g geraspte kaas door de puree. Schep tenslotte de olijven, zongedroogde tomaten, schnitzelreepjes en broccoli door de puree.
- Verdeel het stamppotje over de borden en garneer het met de pijnboompitten en peterselie.
Wist u dat…
een varkensschnitzel zeer mager is en per 100 gram maar 3,1 gram vet bevat?
- 4 personen
- 40 minuten
Ingrediënten
500 g varkensschnitzel (in reepjes)
1½ kilo aardappels (geschild)
snufje zout
1 kilo broccoli (in roosjes)
peper (versgemalen)
25 g boter
1 dl melk
3 eetlepels pesto
1 dl zure room
100 g geraspte kaas
50 g zwarte olijven (in ringen)
50 g tomaten (zongedroogd, in reepjes)
30 g pijnboompitten (geroosterd)
1 eetlepel peterselie (verse, fijngehakt)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: