Bereiding
- Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Was en snij de snijbonen in kleine stukjes. Doe de aardappelen met weinig water en wat zout in een pan, leg de snijbonen erop en laat dit in ongeveer 20 minuten gaar koken.
- Wel de rookworst in heet water (niet kokend): grove worst zo’n 25 minuten, fijne worst circa 15 minuten wellen.
- Giet de aardappelen en de snijbonen af en voeg de lauwwarme melk en boter toe. Stamp dit alles goed door elkaar.
- Verwarm de witte bonen in het vocht. Laat ze uitlekken en schep ze voorzichtig door de stamppot. Breng het op smaak met zout en versgemalen peper. Serveer de ‘blote billetjes in het gras’ in een warme schaal met de rookworst er bovenop.
- 2 personen
- 70 minuten
Ingrediënten
1 kleine rookworst (grof of fijn)
500 g aardappelen
250 g snijbonen
1 dl melk
20 g boter
1 pot witte bonen (grote)
snufje zout
snufje peper
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: