Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
Hongaarse varkenslappen met zuurkool

Hongaarse varkenslappen met zuurkool

500 g varkenslappen (in blokjes van 2 1/2 cm), 1 zakje zuurkool (à netto 520 g), zwarte peper (versgemalen), 3 eetlepels olijfolie, 125 g spekblokjes, 2 uien

Spaanse gehaktballetjes

Spaanse gehaktballetjes

500 g varkensgehakt, snufje peper, 1 ei, 1½ dl bouillon, 1 ui (fijngehakt), 1 kleine tomaat (in blokjes), ¼ theelepel nootmuskaat, 1 teentje knoflook (geperst), 1

Ovenschotel met macaroni, spinazie en spekjes

250 g spekblokjes, 150 g geraspte kaas (jonge), 1 teentje knoflook (geperst), 2 eieren, 1 ui (fijngesnipperd), snufje peper (versgemalen), 1 pakje spinazie (diepvries,

placeholder

Zuurkoolschotel met kerriegehakt en tuttifrutti

400 g varkensgehakt,  4 theelepels kerriepoeder (milde),  4 dl melk, 60 g boter, 200 g tuttifrutti, 150 g geraspte kaas, 500 g zuurkool (wijnzuurkool), 1 pijpje kaneel,

Italiaanse salade van rosé gebakken varkenshaasjes

Italiaanse salade van rosé gebakken varkenshaasjes

500 g varkenshaas, 50 g Parmezaanse kaas (versgemalen, grove krullen), 50 g boter, 4 eetlepels olijfolie (extra vierge), snufje peper, 75 g sla (gemengde, met rucola), 50

Courgettesoep met dunne plakjes varkensfilet

Courgettesoep met dunne plakjes varkensfilet

8 varkensfiletlappen (dunne, á 45 g van ½ cm dikte), 3 eetlepels olijfolie, 2 teentjes knoflook (geperst), snufje peper (versgemalen), 1 theelepel Provençaalse kruiden, 1

Ribkarbonades in zure roommarinade

4 ribkarbonades (125 g stuk), ½ theelepel worcestershiresaus, 1 sjalotje (fijngesnipperd), snufje zout, snufje peper (versgemalen), ½ theelepel paprikapoeder, 1¼ dl zure

Filetlapjes met kruiden-knoflookolie

4 varkensfiletlappen, 1 eetlepel peterselie (verse, fijngehakt), ½ theelepel tijm, snufje peper, ½ theelepel rozemarijn, 2 eetlepels olijfolie, 1 teentje knoflook

orientaalse hamlappen

Oriëntaalse hamlappen

500 g hamlappen (in blokjes van 2 cm), snufje peper, 1 theelepel sambal, 2 eetlepels rozijnen, ½ rode paprika (in stukjes), 2 teentjes knoflook (fijngehakt), ½ zakje

Haaskarbonade met citroen en ansjovis

2 haaskarbonades (à 125 gram), 2 eetlepels citroenmarmelade, 1 citroen, 2 stuks ansjovisfilet, 2 theelepels kappertjes