Bereiding
- Pel de uien en snipper deze fijn. Pers de knoflook fijn. Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi het vlees met peper.
- Verhit de olie in een braadpan en bak het vlees in ± 5 minuten rondom bruin. Neem het vlees uit de pan. Voeg de uien, knoflook en gember aan de bakolie toe en fruit het geheel ± 3 minuten op middelhoog vuur.
- Roer de ketjap, de citroensap, de suiker en de sambal door het uienmengsel en laat het vlees hierin op zacht vuur gaar sudderen, in ± 40 minuten met het deksel op de pan.
Lekker met witte rijst, sperziebonen en atjar.
- 4 personen
- 55 minuten
Ingrediënten
4 halskarbonades
2 uien
2 teentjes knoflook
4 eetlepels olie
1 eetlepel gemberwortel (vers, geraspt)
1 dl ketjap manis
3 eetlepels citroensap
2 eetlepels bruine basterdsuiker
2 theelepels sam
snufje peper
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: