Bereiding
- Verkruimel de pijnboompitten, het karwijzaad en de peper met de staafmixer tot er een kruimelig geheel ontstaat.
- Klop het ei los.
- Bestrijk de schnitzels met wat losgeklopt ei
- Verdeel de notenmix en de geitenkaas over de schnitzels en rol ze op.
- Wikkel het rookvlees om de rolletjes; let er vooral op dat de zijkanten goed bedekt zijn.
- Bewaar de rolletjes desgewenst tot gebruik in de koelkast.
- Vul het waterreservoir van de stoomkoker (of de pan, als u mandjes gebruikt) met het water, de bouillonblokjes en de soepgroenten en breng het geheel aan de kook.
- Kook het vervolgens zachtjes door.
- Leg de schnitzelrolletjes in de stoommand en stoom ze in 15 minuten gaar.
- Laat ze daarna nog 2 minuten in de gesloten pan nagaren.
- Serveer de rolletjes in mooie plakjes gesneden, voor een extra feestelijk effect.
Lekker met sperzieboontjes en krieltjes.
Tip
Maak een saus van het stoomvocht (zie de tips elders in deze brochure). Voeg eventueel zout en peper en/of wat sojasaus toe
- 4 personen
- 30 minuten
Ingrediënten
4 varkensschnitzels (à 80 gram, extra dun)
8 plakjes rookvlees
8 eetlepels geraspte kaas (verse geitenkaas)
1 eetlepel pijnboompitten
½ theelepel karwijzaad
snufje witte peper
1,2 liter water
2 bouillonblokjes (of 0,6 liter water en 0,6 liter kalfsfond)
2 bouillonblokjes (of 0,6 liter water en 0,6 liter kalfsfond) 2 eetlepels soepgroenten (boeren)
Voedingswaarde per persoon
Varkensschnitzel
Een varkensschnitzel is een dun lapje vlees, dat is platgeslagen. Het is afkomstig van de varkensham of fricandeau.