Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Gevulde schnitzelrolletjes met mangosaus

4 varkensschnitzels (á 125 g stuk, dun uitgeslagen), 1½ eetlepel kerriepoeder, 2 lenteuitjes, 2 theelepels bouillonpoeder, snufje zout, 2 dl witte wijn, schijf peper

Voorgegaarde braadworst

Voorgegaarde worst met tomatensalsa

Haal het vlees een half uur voor bereiden uit de koelkast. Omwikkel de worsten met het ontbijtspek of katenspek. Meng de ingrediënten  voor de salsa. Smelt de boter in de

Griekse fetahamburgers

400 g varkensgehakt, 1 sjalotje (fijngehakt), 1 ei, 3 eetlepels paneermeel, 2 theelepels oregano, 50 g feta (in blokjes van 1 cm), 2 eetlepels olijfolie, 4 broodjes

Italiaans gevulde paprika met gehakt

500 g varkensgehakt, 4 groene paprika's, snufje zout, 45 g boter (koude), 2 uien (fijngehakt)

Varkensgyros met Kritharaki

Er staat ook een bereidingsvideo onder de bereidingswijze! De vleesreepjes marineren in fijn gehakte knoflook, paprikapoeder, oregano en zwarte peper. Paprika en ui in

slavink blinde vink

Slavink met piccalilly en courgette

4 slavinken ½ courgette (blokjes 1 cm) 2 dl bouillon (2 theel. poeder) 2 eetlepels droge sherry 4 eetlepels piccalilly 2 theelepels mosterd

Speklapjes met kapucijners

Speklapjes met kapucijners

400 g speklappen 1 pot kapucijners (ca. 800 gram) 2 eetlepels olie 2 dl tomatensaus 1 ui 6 eetlepels ananasjam

Rollade met sinaasappel-mango’salsa’

100 g varkensfiletrollade (gaar, vrij dik gesneden), 1 eetlepel maïsolie, 1 kleine sinaasappel, 2 eetlepels limoensap, tabasco, ½ rode ui

Varkenshaas met peultjes

500 g varkenshaas, 1 theelepel allesbinder, 8 lenteuitjes (in stukjes), 2 dl bouillon, 100 g taugé, ½ rode paprika (in reepjes), 1 eetlepel olie, 1 mespuntje

Procureurfilet met paddestoeltapenade

4 filetlapjes (procureur), 100 g champignons (kastanje), 1 ui, 75 g geraspte kaas, 1 theelepel oregano, 5 eetlepels olijfolie, snufje peper (uit de molen)