Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Rauwe hambuideltjes met meloen, fetakaas en olijven

8 plakjes rauwe ham (compact, stevig, niet al te dun), ½ rijpe meloen, 100 g feta, 2 eetlepels olijven (groen, ontpit), 1 eetlepel witte jnazijn, 1 theelepel mosterd, 3

Varkensoester met sjalotjes en oesterzwammen

Varkensoester met sjalotjes en oesterzwammen

4 varkensoesters (á 125 g stuk), 4 sjalotjes (fijngesnipperd), snufje peper (versgemalen), 150 g oesterzwammen, 1 eetlepel peterselie (verse, fijngehakt), snufje zout, 50

Filetlapjes met pittige tomatensaus

4 varkensfiletlappen (á 125 g), snufje peper (versgemalen), 50 g boter, snufje zout, 1 sjalotje (fijngehakt), 1 teentje knoflook, ½ rode peper (van zaad ontdaan en in

Rollade met exotisch fruit

750 g varkensfiletrollade, 1 mango (schijven van 3 cm), 4 takjes peterselie, 1 kleine ananas (plakken van 3 cm), 4 sjalotjes (grof gesnipperd), 75 g boter, snufje peper,

Met appel gevulde varkensfiletrollade

Met appel gevulde varkensfiletrollade

750 g varkensfiletrollade, 1 snee brood (wit, oud, zonder korstje), 10 blaadjes salie, 30 g boter, 1 kleine ui (gesnipperd), 1 appel (goudreinet, geschild, in stukjes), ½

Pittige vleessalade met kokosdressing

1 varkensfiletlap (150 g), ½ dl kokosmelk (dikke), 2 eetlepels basilicum (fijngehakt), ½ theelepel sambal (½ à 1 theel.), 1 limoen, 2 theelepels sesamolie, 3 lenteuitjes,

Filetlapjes met Engelse bierfondue

4 varkensfiletlappen (à 125 g), zout, peper (versgemalen), 25 g boter, 1½ dl bier, 1 teentje knoflook (geperst), 250 g kaas (cheddar, geraspt), ½ eetlepel maïzena, 3

Kruidige hamlapspiesen met paprika

Kruidige hamlapspiesen met paprika

500 g hamlappen, 3 teentjes knoflook, 1½ eetlepel chilipoeder, 1 theelepel zwarte peper, 1 theelepel djinten (komijn), 1 theelepel kaneel, 1 theelepel ketoembar

Slavinken met broccoli-kaasgehakt

Slavinken met broccoli-kaasgehakt

400 g varkensgehakt, 12 reepjes ontbijtspek, 100 g broccoli (roosjes, gekookt), 50 g geraspte kaas (oude), 25 g boter, snufje zout, snufje peper (versgemalen), 4

Gevulde champignons met gehakt

150 g gehakt, 400 g champignons (grote), 1 theelepel gember (verse, geraspt), 1 lenteuitje (fijngehakt), 2 eetlepels ketjap asin, 1½ eetlepel rijstazijn, ½ eetlepel