Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Hamlap op Oosterse wijze

Meng alle ingredienten voor de marinade in een kom. Leg de hamlappen in een keukenschaal, doe hier de marinade op.dek af met plastic folie en laat minstens 1 uur

Filetlapjes met pepersaus

4 varkensfiletlappen (á 125 g stuk), 2 sjalotjes (fijngesnipperd), 25 g bloem, snufje zout, snufje peper (versgemalen), 1½ dl room, 2½ dl bouillon (koud), 75 g boter, 2

Varkensoesters saltimbocca

Varkensoesters saltimbocca

2 varkensoesters, 2 plakjes rauwe ham, 6 blaadjes salie (kleine, verse), 2 theelepels pesto, paar druppels balsamicoazijn, snufje peper (versgemalen), 2 eetlepels masala

Mixed barbecue

Mixed barbecue

4 saucijsjes, 4 varkensfiletlappen, 4 saté's (varkenshaas), 1 dl ketjap manis, 1 dl olie, 2 teentjes knoflook, 4 eetlepels citroensap, 4 eetlepels uitjes (gebakken), 4

Rookworst met tortilla en tomatensalsa

2 kleine rookworsten, 2 tortilla's, 50 g gemengde sla, 1 tomaat, 4 eetlepels salsa (hot of mild)

Roerei met ham en peterselie

Roerei met ham en peterselie

2 plakken ham, 50 g boter, 4 boterhammen, 2 eieren, snufje peper, snufje zout, 3 eetlepels peterselie (fijngehakt)

Varkensrollade met mosterd en knoflook

600 g varkensfiletrollade, 2 teentjes knoflook, 2 takjes rozemarijn, 35 g amandelen (schaafsel), 2 oude boterhammen (witte), 2 eetlepels mosterd (grove), 3 eetlepels

Romige Italiaanse pasta met filetlapjes

400 g varkensfiletlappen, 1 eetlepel balsamicoazijn, 1 eetlepel Italiaanse kruiden (fijngehakt of gedroogd), 3 eetlepels olijfolie, 4 tomaten (stevige)

Varkenspasteitjes met appel en salie

Varkenspasteitjes met appel en salie

300 g hamlappen, 1 eetlepel mosterd (grof), 1 ei, 4 grote vellen filodeeg, 75 g boter, 1 ui, snufje zout, snufje peper, ½ eetlepel salie (gehakt, droog of vers), 1 appel,

Paksoi met rookworst uit de wok

1 rookworst (à 250 gram, in plakjes), 1½ kilo aardappels (geschild en in stukjes), 700 g paksoi (gewassen), 300 ml melk, 50 g boter, 2 eetlepels olie, 3 sjalotjes