Bereiding
- Schep in een kom de maïs, tomaat, sjalot, knoflook en Mexicaanse kruiden door elkaar.
- Snijd de rollade in de lengte open (u kunt dit ook aan de slager vragen). Bestrijk de rollade van binnen met losklopt eiwit en wrijf het vlees daarna licht in met zout en peper. Leg het maïsmengsel op het vlees. Bind daarna de rollade dicht met garen, zodat de maïsvulling in het midden blijft zitten. Dep het vlees aan de buitenzijde droog met keukenpapier.
- Verhit de boter in een hapjespan met anti-aanbaklaag (of braadpan) en bak de rollade snel rondom lichtbruin. Laat het vlees met het deksel schuin op de pan in ca. 40 minuten zachtjes gaar braden. Neem het vlees uit de pan en leg dit op een bord. Dek het vlees af met aluminiumfolie en laat de rollade ca. 10 minuten rusten voordat deze wordt aangesneden.
- Snijd de rollade met een vleesmes in plakken en verdeel deze over 4 borden. Schep wat zure room op het vlees en serveer de overige zure room er apart bij. Garneer het vlees met tortillachips.
Lekker met gekookte rijst met kidneybonen en paprika.
Wist u dat…
doorregen rollade een opgerold stuk doorregen varkensvlees zonder been is, dat wordt opgebonden met rolladetouw? Het vlees is meestal afkomstig van de buik of schouder. Een rollade is bijna altijd panklaar, dat wil zeggen dat hij al is gezouten en gekruid. Rollades kunnen op twee manieren worden bereid; gebraden en gestoofd. Een doorregen rollade kan op beide manieren worden bereid.
- 4 personen
- 55 minuten
Ingrediënten
- 1 doorregen varkensrollade
- 1 tomaat (van zaad ontdaan, in blokjes)
- 1 zakje tortillachips
- 75 g maïskorrels
- 2½ dl room
- 2 sjalotjes (in kwarten)
- snufje peper
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
- 50 g boter
- snufje zout
- 1 eetlepel kruiden (Mexicaanse)
- 1 eiwit (losgeklopt)
- keukengaren
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: