Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

Rauwe hambuideltjes met meloen, fetakaas en olijven

8 plakjes rauwe ham (compact, stevig, niet al te dun), ½ rijpe meloen, 100 g feta, 2 eetlepels olijven (groen, ontpit), 1 eetlepel witte jnazijn, 1 theelepel mosterd, 3

Schnitzelrolletjes op spiesen

4 varkensschnitzels (ongepaneerd), 4 worteltjes (bos), 3 bosuitjes, 4 plakken rauwe ham, 4 schijven ananas (verse), 4 eetlepels olijfolie (extra vierge met kruiden)

Varkenshaas met peultjes

500 g varkenshaas, 1 theelepel allesbinder, 8 lenteuitjes (in stukjes), 2 dl bouillon, 100 g taugé, ½ rode paprika (in reepjes), 1 eetlepel olie, 1 mespuntje

Oosterse varkenhaasspiesen

 500 g varkenshaas (in blokjes van 2 cm), 3 eetlepels olie (arachide), 1 eetlepel limoensap, 2 sjalotjes (fijngehakt), 1 theelepel gember (verse, geraspt), ½ rode peper

Lenteschotel met nasivlees

Lenteschotel met nasivlees

500 g nasi/bamivlees
, snufje peper (versgemalen)
, 3 eetlepels olijfolie
, 2 uien (fijngehakt)
, 2 worteltjes (in blokjes)
, 1 courgette (in blokjes)
, 1 blik maïs (á

Italiaans gehaktbrood

500 g varkensgehakt, 2 eetlepels olijfolie, 1 rode ui (fijngehakt), 1 teentje knoflook (geperst), 1 rode paprika (in blokjes)

Mexicaanse tortilla met varkensvleesreepjes

Mexicaanse tortilla met varkensvleesreepjes

500 g varkensvleesreepjes, 1 eetlepel kruiden (Mexicaanse), 4 grote tortilla's, ½ krop ijsbergsla, ¼ komkommer (in blokjes), 3 eetlepels olie, 1 avocado (in blokjes), 3

Paksoi met rookworst uit de wok

1 rookworst (à 250 gram, in plakjes), 1½ kilo aardappels (geschild en in stukjes), 700 g paksoi (gewassen), 300 ml melk, 50 g boter, 2 eetlepels olie, 3 sjalotjes

Doorregen lappen met bokbier

 4 varkenslappen (doorregen á 125 g stuk), snufje peper, 1 fles bokbier, 25 g boter, 1 eetlepel mosterd, snufje zout, 1 eetlepel citroensap, 1½ theelepel allesbinder

Worstmuisjes

5 plakken boterhamworst (à 100 gram (ca. 1 cm dik)), 1 tube smeerkaas (Deense met alpenkruiden), 75 g rozijnen (ca. 90 stuks), 15 cocktailsticks, 1 zak Bugles (nacho