Bereiding
- Dep de varkenshaas droog met keukenpapier en bestrooi het vlees met peper.
- Verhit 50 g boter in de koekenpan en bak hierin de varkenshaas rondom bruin. Laat het vlees met het deksel schuin op de pan in ca. 15 minuten op zacht vuur rosé bakken.
- Smelt ondertussen 20 g boter in een steelpan, roer de bloem door de boter en laat dit 1 minuut op zacht vuur garen. Voeg de melk aan het botermengsel toe en breng dit al roerende aan de kook tot de saus bind. Voeg de room en blokjes gorgonzola toe en laat deze onder af en toe roeren zachtjes smelten tot een gorgonzolasaus. Breng de saus op smaak met peper.
- Snijd de varkenshaas in plakken en verdeel deze over 4 borden. Schep over elk bord een beetjes saus en serveer de overige saus er apart bij.
Lekker met pasta en broccoli.
4 personen
25 minuten
Ingrediënten
- 500 g varkenshaas
- snufje peper (versgemalen)
- 70 g boter
- 200 g gorgonzola (in blokjes)
- 1 dl room
- 2 eetlepels bloem
- 1½ dl melk
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: