Bereiding
- Pel het sjalotje en snipper het heel fijn.
- Snijd de komkommer in plakjes.
- Rasp de schil van een limoen en snijd de andere limoen in 4 partjes.
- Roer de olie, het sjalotje, de koriander, de limoenrasp, de kerriepoeder en versgemalen peper in een kom door elkaar. Bestrijk de hamburgers met het oliemengsel.
- Maak de knoflooksaus door de mayonaise, de yoghurt, het uitgeperste teentje knoflook en de tuinkruiden te mengen.
- Verwarm een grillpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Grill de lamsburgers aan beide zijden in ± 8 minuten goudbruin en gaar.
- Verwarm intussen de pitabroodjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in het broodrooster of de voorverwarmde oven.
- Bestrooi de lamsburgers met zout. Serveer de burgers tussen een pitabroodje met rucola, komkommer een eetlepel knoflooksaus en een partje limoen.
Lekker met tomatensalade.
Tip
Deze lamsburgers zijn ook heerlijk als u ze op de barbecue klaarmaakt. U kunt de pitabroodjes dan ook op de barbecue verwarmen.
- 4 personen
- 25 minuten
Ingrediënten
4 lamsburgers
1 sjalotje
½ komkommer
2 limoenen
3 eetlepels olie
½ eetlepel kerriepoeder
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels yoghurt
1 teentje knoflook
1 theelepel tuinkruiden
4 pitabroodjes
1 bosje rucola
snufje zout
snufje peper (versgemalen)
grillpan en broodrooster of oven
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: