Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles

New York hamburger met pesto-mayonaise

 500 g varkensgehakt, 25 g rucola, ½ theelepel worcestershiresaus, snufje zwarte peper (versgemalen), 50 g boter, 4 broodjes (bagels of hamburgerbroodjes), 1½ dl

geroosterd varkensribstuk

Geroosterd varkensribstuk (côte de porc)

Wil je een keer wat anders dan een standaard gebakken karbonaadje? Rooster dan een mooi ribstuk. Een groot, stoer deel dat bestaat uit meerdere karbonaadjes die nog niet

De klassieke BLT sandwich

3 plakken bacon (dikgesneden), 1 eetlepel mayonaise, 2 boterhammen (witte), 3 blaadjes sla (grofgesneden ijsberg- of kropsla), 1 tomaat (in plakjes), snufje zout, snufje

Gegrilde karbonade met frisse groene salsa

4 schouderkarbonades (á 125 g), 4 eetlepels olijfolie, ½ eetlepel citroensap, 1 teentje knoflook (geperst), 1 theelepel paprikapoeder, ½ takje oregano, snufje

Penne pasta met slavink en kaassaus uit de oven

4 slavinken 300 g pasta (penne) 1 eetlepel olijfolie 1 teentje knoflook (geperst) 2 eieren 2½ dl room 1 dl melk 150 g geraspte kaas (jonge) 2 eetlepels bieslook

Braadstuk met honing-tijmsaus

Braadstuk met honing-tijmsaus

1 stuk procureur (varkensbraadstuk á 750 g), 50 g boter, snufje zwarte peper (versgemalen), snufje zout, 1 dl fond (vlees), 2 eetlepels honing, 2 theelepels tijm en 1

Filetlappen in romige witte wijnsaus

4 varkensfiletlappen (á 125 gram), 1 eetlepel mosterd (grove), snufje zout, snufje peper (versgemalen), 50 g boter, 3 sjalotjes (fijngehakt), 1 teentje knoflook

Kerrie kokossoep met gehaktballetjes en mie

Kerrie kokossoep met gehaktballetjes en mie

300 g varkensgehakt, 30 g kokos (gedroogde), snufje zout, snufje peper (versgemalen), 1 stengel sereh (citroengras, verkrijgbaar bij de toko), 3 eetlepels olie

Franse schouderrollade met dragonjus

1 rollade (schouder, á 750 g), snufje peper (versgemalen), 50 g boter, 2 dl fond (vlees), 1 eetlepel azijn (dragon), ½ theelepel suiker, 2 eetlepels dragon (verse

Italiaans gevulde paprika met gehakt

500 g varkensgehakt, 4 groene paprika's, snufje zout, 45 g boter (koude), 2 uien (fijngehakt)