Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
- Verhit 25 g boter in een koekenpan met anti-aanbaklaag en bak hierin de varkensvleesreepjes in ca. 5 minuten goudbruin en gaar. Voeg de melk, pindakaas, ketjap en suiker aan het vlees toe en breng deze al roerende aan de kook tot een gebonden satésaus. Voeg tenslotte citroensap toe en breng de saus op smaak met zout en peper. Verdeel het satémengsel over een groot bord en laat deze ca. 15 minuten afkoelen.
- Vet een bakplaat in met 10 g boter. Halveer de plakjes bladerdeeg tot 8 even grote rechthoeken.
- Verdeel het satémengsel over 4 plakjes bladerdeeg, dek het satémengsel af met de andere plakjes bladerdeeg en druk de deegranden goed dicht.
- Bestrijk de bovenzijde van het bladerdeeg met losgeklopt ei en bestrooi het bladerdeeg met sesamzaadjes. Bak de saucijzenbroodjes op de bakplaat in het midden van de oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.
- 4 personen
- 55 minuten
Ingrediënten
- 200 g varkensvleesreepjes
- snufje zout
- snufje peper (versgemalen)
- ½ theelepel suiker
- 4 plakjes bladerdeeg
- ½ eetlepel ketjap manis
- ½ eetlepel sesamzaad
- 1 theelepel citroensap
- 2 eetlepels pindakaas
- 35 g boter
- 1 dl melk
- 1 ei (losgeklopt)
Voedingswaarde per persoon
De lekkerste recepten, winacties en meer ontvangen?
Schrijf je direct in: