Meer recepten met varkensvlees

Bekijk alles
Courgettesoep met dunne plakjes varkensfilet

Courgettesoep met dunne plakjes varkensfilet

8 varkensfiletlappen (dunne, á 45 g van ½ cm dikte), 3 eetlepels olijfolie, 2 teentjes knoflook (geperst), snufje peper (versgemalen), 1 theelepel Provençaalse kruiden, 1

Oosters gemarineerde fricandeau met pindasaus

750 g varkensfricandeau, 2 theelepels koriander (gemalen, ketoembar), 1 ui (fijngesnipperd), 2 teentjes knoflook (geperst), 8 eetlepels ketjap manis, 50 g boter, 5

Met appel gevulde varkensfiletrollade

Met appel gevulde varkensfiletrollade

750 g varkensfiletrollade, 1 snee brood (wit, oud, zonder korstje), 10 blaadjes salie, 30 g boter, 1 kleine ui (gesnipperd), 1 appel (goudreinet, geschild, in stukjes), ½

Thaise hamlapjes

4 hamlappen (à 100-125 gram), 2 eetlepels currypasta (rode Thaise)
, ½ bosje basilicum (liefst Thaise, maar gewone kan ook)
, 1,2 liter water
, 2 bouillonblokjes
,  2

Halskarbonade met dragonsaus

2 halskarbonades, 1 teentje knoflook, 1 wortel, 1 kleine prei, ½ pakje vleesjuspoeder

Penne pasta met slavink en kaassaus uit de oven

4 slavinken 300 g pasta (penne) 1 eetlepel olijfolie 1 teentje knoflook (geperst) 2 eieren 2½ dl room 1 dl melk 150 g geraspte kaas (jonge) 2 eetlepels bieslook

Mexicaanse bladerdeeghapjes

Mexicaanse bladerdeeghapjes

175 g varkensgehakt, 1 eetlepel sesamzaad, 1 sjalotje (fijngesnipperd), ½ eetlepel boter, 1 eetlepel kruiden (Mexicaanse), 8 plakjes bladerdeeg, snufje zout, snufje peper

Fricandeau met een kaneel-appelvulling

750 g varkensfricandeau, 1 appel (in kleine blokjes), 1 eetlepel kaneel, ½ dl appelsap, snufje zout, 50 g boter, 30 g rozijnen, keukengaren

Fricandeau met romige appelkerrie vulling

750 g varkensfricandeau, 1 eetlepel abrikozenjam, 50 g boter, snufje zout, 2 sjalotjes (fijngesnipperd), ½ appel (in kleine blokjes), 100 g roomkaas, 1-2 dl witte wijn, ½

Kerrie kokossoep met gehaktballetjes en mie

Kerrie kokossoep met gehaktballetjes en mie

300 g varkensgehakt, 30 g kokos (gedroogde), snufje zout, snufje peper (versgemalen), 1 stengel sereh (citroengras, verkrijgbaar bij de toko), 3 eetlepels olie